Şehit Nîzehit Nîzamedîn Silêman uğurlandı: Hayallerini gerçekleştireceğiz

İç Güvenlik Güçleri üyesi şehit Nîzamedîn Silêman, son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kardeşi, "Onların hayallerini gerçekleştirinceye kadar mücadelelerini sürdüreceğiz" dedi.

İç Güvenlik Güçleri üyesi şehit Nîzamedîn Silêman, Qamişlo'daki Şehit Delîl Saroxan Şehitliğ'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Silêman'ın cenaze törenine, Qamişlo ve ilçelerinden yüzlerce kişinin yanı sıra sivil toplum kurumlarının, meclislerin ve İç Güvenlik Güçleri’nin üyeleri katıldı.
Şehit Nîzamedîn Silêman’ın cenazesini, Enteriye Mahallesi’ndeki Şehit Aileleri Meclisi binası önünde alan halk, Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

'HALKI VE BÖLGEYİ KORUDULAR'

Şehitlikte konuşan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Hebûn Kêfo Osman, "Şehitlerimiz, toplumumuzun değer ve ilkeleridir. Onlarla ilgili ne kadar konuşursak konuşalım yine de haklarını ödeyemeyiz. Bizden istenen, onların mücadelesini sürdürmemiz ve kendi mücadelemizi de bu temelde büyütmemizdir" diye konuştu.

"Halkımız, 19 Temmuz Rojava Devrimi'nden bu yana işgalcilere, komplolara ve saldırılara karşı kahramanca direniyor" diyen Osman, İç Güvenlik Güçleri’nin bölgeyi koruduğunu ve onların sayesinde bölgede güvenliğin sağlandığını belirtti.

Qamişlo Askeri Meclisi Komutanlarından Nezîr Sofî de şehitlerin hayallerini gerçekleştirene kadar takipçileri olacaklarının sözünü verdi.

Şehidin kardeşi Nîzamedîn Mihemed Silêman ise "Şehitler ölümsüzdür, yolumuzu aydınlatan kıvılcımlardır. Onların hayallerini ve umutlarını gerçekleştirinceye kadar mücadelelerini sürdüreceğiz" dedi.

Konuşmalar ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Revîn Şêxmûs, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Şehit Nîzamedîn Silêman, “Şehîd Namirin” sloganı eşliğinde toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Nîzamedîn'in başsağlığı kabulleri, şehidin Qamişlo'nun Cimahiye ilçesindeki evinin önünde saat 15.00'te (04.03.2024) başlayacak.