Şehit Şiyar Deniz son yolculuğuna uğurlandı

HRE savaşçısı Şiyar Deniz’in cenazesi yüzlerce kişinin katıldığı tören ile Çağın Direnişi Şehitliğinde sloganlarla toprağa verildi.

Şehba’da 25 Ağustos 2021 tarihinde görev esnasında şehit olan Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) savaşçısı Xelîl Hiso (Şiyar Denîz) kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Şiyar Deniz’in cenazesini Avrîn Hastanesinden alan yüzlerce kişi Ehris’deki Çağın Direnişi Şehitliğine götürdü.

Şehitlikteki cenaz töreni bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Törende bir konuşma yapan Efrîn Kantonu Şehit Aileleri Meclisi yöneticisi Xedice İbo aileye başsağlığı diledikten sonra şunları belirti: “Düşman özgür ve onurlu yaşamamız için her taraftan saldırı düzenliyor. Şehitler ailelerini bir kenara bırakıp halkı için canını feda ediyor. Sonuna kadar şehitlerin mirasına sahip çıkacağız.”

Özerk Yönetim adına konuşan Efrîn Özerk Yönetim Gençlik ve Spor Komitesi Eş Başkanı Mihemed Veysi ise “Şehitlerin emeği olmasa yenileceğiz. Bu ülke için can verenlerin sayesinde mutlaka onurlu yaşayacağız” dedi.

Daha sonra Efrîn Kantonu Demokratik Toplum Eğitim Komite üyesi Ruken Ehmed şehidin kimlik bilgilerini okudu.

Şehit Şiyar Deniz’in babası Murad Hiso ise oğlunun hiç tereddüt etmeden ülkesi için sorumluluğunu yerine getirdiğini kaydetti. Şehidin cenazesi sloganlarla toprağa verildi.