Şehit Aileleri Meclisi CPT’yi İmralı’ya gitmeye çağırdı

Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, son Türkiye ziyaretinde İmralı’ya gitmeyen İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) tutumuna tepki göstererek, CPT’nin derhal İmralı’ya gitmesi çağrısında bulundu.

Kobanê Şehit Aileleri Meclisi binası önünde basın açıklaması yapan Fırat Kantonu Şehit Aileleri Meclisi, özellikle Bursa’nın Gemlik bölgesinde meydana gelen deprem nedeniyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekildi.

Uluslararası güçlerin tecrit karşısındaki sessizliğine tepki gösteren Şehit Aileleri Meclisi, "Biz Kürt halkı olarak Önderliğimizin durumuna ilişkin çok endişeliyiz. Çünkü şu ana kadar Önderliğimize ilişkin avukatlardan ya da herhangi bir kurumdan kesin bir bilgi alamadık” dedi.

Açıklamayı okuyan Şehit Aileler Meclis Üyesi Derya Mihemed, “Türk Devleti Önderliğin aile görüşüne izin vermiyor. İşgalci Türk devletinin her zaman Kürt halkının iradesini kırmak isteyeceğini biliyoruz. Ancak halkımız, zindanlara karşı her zaman baş kaldırmıştır. Bu nedenle İnsan Hakları Kurumlarına ve CPT’ye çağrımız, derhal Önderliğimizle görüşme sağlansın ve halkımız doğru bir şekilde bilgilendirilsin. Biz Önderliğimizin fiziki Özgürlüğünü istiyoruz" diye ekledi.