Şehit Ebû Feqîr, Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı

İç Güvenlik Güçleri komutanlarından Mihemed Hisên Kîko (Ebû Feqîr) Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü Minbic Hastanesi’nde 10 Temmuz günü şehit düşen 19 Temmuz devriminin sembollerinden, İç Güvenlik Güçleri’nin kurucularından ve komutanlarından Şehit Mihemed Hisên Kîko’yu (Ebû Feqîr) binlerce kişinin katıldığı bir tören ile Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Saygı duruşu ile başlayan cenaze töreninde konuşan Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi İçişleri Komitesi Eşbaşkanı Sozdar Şêxo, “Şehit Ebû Feqîr’in hayatı mücadele etmekle geçti. En zorlu koşullarda bile Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni desteklemekten vazgeçmedi. 19 Temmuz devrimi sürecinde Kobanê direnişinde sürekli olarak yoldaşlarıyla birlikteydi” dedi.

Ebû Feqîr’in İç Güvenlik Güçleri’nin kurucuları arasında yer aldığına dikkat çeken Sozdar Şêxo, “Ebû Feqîr son nefesine kadar halkına hizmet etti” şeklinde konuştu.

Kobanê Kanton Meclisi Eşbaşkanı Mistefa İto yaptığı konuşmada şehit Ebû Feqîr’in Kürdistan halklarının onuru için mücadele ettiğini söyledi.

Fırat Bölgesi Askeri Meclisi Komutanı İsmet Şêx Hesen de törende şunları söyledi: “Ne yaparsak yapalım şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz. Çünkü onlar en ağır bedeli ödediler. Ebû Feqîr’in tek isteği Kürt halkının haklarını elde etmesiydi. Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşayan halklar arasında bir ayrım olmaması için mücadele etti. Şehit Gulistan Çiya da sınırları aşarak Kürdistan’ın özgür dağlarında mücadele etmeyi tercih etti. Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı direnirken şehit düştü. Kürt halkının yetiştirdiği gençlerin iradesi asla kırılmayacaktır.”

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Zozan Îbrahim, şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etmesi ardından şehit Ebû Feqîr’in cenazesi sloganlarla toprağa verildi.