Şehit Mihemed El Mûs ile Mehmûd Xelife, Minbic’te son yolculuğuna uğurlandı

Şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyeleri Mihemed El Mûs ve Mehmûd Xelife, Minbic’de görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İç Güvenlik Güçleri üyeleri Mihemed El Mûs ve Mehmûd Xelife Minbic’de düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerin cenazelerini Fırat Hastanesi’nden alan halk, Minbic Şehitliği’ne doğru harekete geçti. Şehitlikte yapılan saygı duruşunun ardından İç Güvenlik Güçleri tarafından geçit töreni düzenlendi.

Törende bir konuşma yapan Minbic İçişleri Komitesi Eşbaşkan Yardımcısı İbrahim Bekar, “Şehitlik mertebesi en kutlu mertebedir. Buna ulaşanları kutluyorum. Ülkesi için canını feda edenler kutsal değerlerimizdir” dedi.

Ardından Minbic Şehit Aileleri Meclisi adına söz alan Mihemed El Şêx, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, “Şehitlikten daha kutsal bir amaç olamaz” diye konuştu.

Son olarak söz alan Minbic Eğitim ve Öğretim Komitesi Sûhêl Walî, “Her şehit ayrı bir hikayedir. Ömrümüzün sonuna kadar onlara borçlu olarak yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ehmed El Casim, şehitlerin şehadet belgelerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Törenin sonunda kitle sloganlar eşliğinde iki şehidin cenazesini toprağa emanet etti.