Şeyh Rıhal, fitneye alet olanlara seslendi

Şeyh Remedan Rıhal, Kuzey-Doğu Suriye’de fitneye alet olanlara seslendi: “İşgal edilen yerlerimizi görmüyor musunuz? Türk bayrağını asmışlar, Suriye parasını yasaklıyorlar, Türk kimliğini zorunlu kılıyorlar.”

Til Welda aşiretinden Şeyh Remedan Rıhal, Minbic’deki prvokasyonun Minbic halkıyla ilgisinin olmadığını söyledi.

Minbic’deki provokasyonla ilgili ANF’ye konuşan Til Welda aşiretinden Şeyh Remedan Rıhal, bu çabalara karşı duran Minbic halkını kutladı. Şeyh Rıhal, “Kendini satanlar, MİT’in kucağına düşenler çaba gösteriyor. Minbic halkı, tüm bileşenleriyle bu oyunlara gelmez, bu tuzaklara düşmez” dedi.

TÜRK BAYRAĞINI GÖRMÜYOR MUSUNUZ?

Şeyh Remedan Rıhal, para karşılığında kendi halkını, topraklarını, ailelerini ve kardeşlerini satan; halkının kanının akmasına neden olanlara dikkat çekerek, şunları söyledi: “DAİŞ çetesine karşı savaştık. Topraklarımızı özgürleştirdik. Minbic halkı DAIŞ’e karşı baş kaldıran bir halktır. Minbic’in çocukları, Şemsi Şemal Taburu’nda çetelere karşı savaştı. Onlarca şehit verdi. Hepimiz QSD’ye borçluyuz. Şimdi aramıza fitne konulmaya çalışılıyor. Bu fitneye alet olanlara söylüyorum; işgal edilen yerlerimizi görmüyor musunuz? Türk bayrağını orada asmışlar, Suriye parasını yasaklıyorlar, Türk kimliğini zorunlu kılıyorlar. 400 yıl boyunca Osmanlının bu topraklarda yaptıklarını unuttunuz mu?”

KİMSENİN BAŞARMA ŞANSI YOK

QSD’nin Kuzey-Doğu Suriye’de büyük başarılar elde ettiğini; Kuzey-Doğu Suriye’nin, yönetimi, askeri gücü ve tüm halklarıyla birlikte büyük kazanımlar sahip olduğunu kaydeden Şeyh Remedan Rıhal, “Projemizin ve kazanımlarımızın düşmanları, düşmanları bölgeye kaos yaymak için her tür fitneye başvuruyor. Biz de buradan onlara diyoruz ki; tüm halkları ve kültürleriyle Suriye birdir. Sizin içimize yaydığınız fitnecilerinizin sayıları çoğaldıkça, bizim bir olma ve direnme ısrarımız daha fazla artıyor. Hepimiz şehadete kendimizi yatırmışız. Kimsenin birliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Kuzey-Doğu Suriye projesinin, Suriye’yi parçalamak değil, birlik içinde mücadelenin ürünü olduğunu belirten Şeyh Remedan Rıhal, şunları ekledi: “Kimsenin birliğimizi bozmasına ve güvenliğimizi tehlikeye atmasına izin vermeyeceğiz. Özerk yönetim, QSD ve halk olarak bu üç ayak üzerine kazandık. Bu bölgede her evde bir savaşçı, komutan ve yönetici çıkmıştır. Bedel ödemiştir. Bu nedenle kimsenin emeklerimize zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Bu topraklar için kanların feda eden, çetelere ve işgalcilere karşı savaşan şerefli insanların önünde eğiliyoruz. Şehitlerimiz üzerine pazarlık yapmayız. Kazanımlarımız, topraklarımız ve onurumuz üzerine pazarlık yapmayız. Minbic’de de kimse kirli siyasete kanmasın. Fitne yaratanlardan hesap sorun.”