Ankara çeteleri birbirine girdi, onlarca ölü var

Türk devletinin Suriye’de desteklediği çeteler arasındaki çatışmalar bir çok bölgeye yayıldı. Çatışmalarda onlarca olduğu bildiriliyor.

Ankara destekli çeteler arasındaki çatışmalar Perşembe günü Suriye’nin kuzey batısına yayıldı. Son çatışmalarda her iki taraftan 30’u aşkın ölü olduğu bildirildi.

Salı gününden bu yana El Kaide çıkışlı Heyet Tahrir El Şam (HTŞ) ile Türkiye’nin kurduğu Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre çatışmalar önce Halep’te başladı, sonra Hama ve İdlib’e sıçradı. Gözlemevi, Çarşamba günkü çatışmalarda HTŞ’nin 17, UKC’nin 16 kayıp verdiğini bildirdi. İki gün içinde her iki taraftan en az 76 kişinin öldüğü bildirildi. Çatışmalarda aynı kaynağa göre 6 sivil de hayatını kaybetti.

Gözlemevi Müdürü Rami Abdul Rahman, iki yeni cephenin açıldığını belirterek, çatışmaların İdlib’in güney batısı ile Hama’nın kuzey batısına sıçradığını belirti.

Gözlemevi, HTŞ’nin ilerleyişini sürdürerek, 17 belde ve köyü ele geçirdiğini ifade etti.

HTŞ’nin Pazartesi günü UKC’ye bağlı Nureddin el Zenki çete grubu tarafından beş HTŞ üyesinin öldürülmesi ardından karşı saldırıya geçtiği belirtiliyor

Gözlemevi, HTŞ’nin bu sabah onlarca askeri araçla İdlib’in güneyindeki Tiremle, Keraa, El Feqi, Um Sir ve Şex Mustafa çevresindeki hayvan pazarı, Erneb bölgelerine, yine İdlib kırsalındaki Cebel Şehşebo’nun El Musterihe, Şolin, El Derona, Mezret El Casim ve Ceb Sileman bölgelerine saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.