Arap aşiretleri: Êzidîlerle değil Türk devletiyle savaşın

Hesekê Kantonu Arap aşiretlerinin kanaat önderleri, Irak hükümetine seslenerek, Êzidî toplumu yerine Türk devletine karşı savaşma çağrısı yaptı.

Hesekê Kantonu’na bağlı Hol ilçesindeki Arap aşiretlerinin kanaat önderleri, Irak ordusunun KDP desteğiyle Şengal’e yönelik saldırısını kınadı.

El-Cebûr aşireti kanaat önderi Siûd El-Salim, kanaat önderleri ve Hol İlçe Meclisi üyelerinin katılımıyla açıklamayı okudu.

Açıklamada, "Şiddetle Şengal ve halkına dönük saldırıları kınıyoruz. DAİŞ çeteleri Şengal’e saldırdığında halkını yalnız bırakanlar, şehir özgürleştikten sonra Irak ordusu ve KDP şimdi kontrolleri altına almak istiyor" denildi.

Kanaat önderleri, Hal Savunma Birlikleri (YPG) ve Şengal Direniş Güçleri (YBŞ) fedakarlıkları sayesinde Şengal’in özgürleştiğini kaydetti.

Kanaat önderleri, Irak hükümeti ve ordusuna, Şengal halkıyla savaşacağına Türk ordusuyla savaşarak işgale son vermesi çağrısında bulundu.

Açıklamada, Şengal’e dönük komplolar kınanarak, Irak hükümetine amacı Irak’ı işgal etmek olan Türk devletinin planlarına kanmama çağrısında bulunuldu. Ayrıca DAİŞ çetelerinin tekrar aktif hale gelmesine izin verilmemesi istendi.