Avaşîn’de devrimci operasyon: 8 işgalci cezalandırıldı, 3 mevzi imha edildi

HPG, gerillaların Fermandar Mahsum Korkmaz ruhuyla gerçekleştirdiği devrimci operasyonda toplamda; 8 işgalci cezalandırıldığını, 3 mevzinin imha edildiğini belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylem ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu açıklamalara yer verildi:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

2 Ağustos günü saat 09:45’te güçlerimiz, Werxelê alanına bağlı Şehîd Canşêr Boğazı’nda bulunan işgalcileri denetim altına aldıktan sonra 4 koldan koordineli devrimci bir operasyon gerçekleştirmişlerdir. Birinci eylem kolu; içinde 5 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedefleyerek vurmuştur. Hedeflenen mevzi imha edilirken, 3 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci de yaralanmıştır. İkinci eylem kolu; içinde 3 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedefleyerek vurmuştur. Bu vuruşlarda mevzi imha edilmiş ve 3 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı eylem kolunun hedeflediği ve içinde 2 işgalcinin bulunduğu mevzi de yine tam isabetle vurulmuş; içindeki 2 işgalci cezalandırılmış ve mevzi imha edilmiştir. Üçüncü ve dördüncü eylem kolları ise; ormanlık alandan gizlenen işgalcileri denetim altına almış ve eyleme müdahale etmek istedikleri sırada yakın mesafeden hedefleyip vurmuşlardır. Burada darbe alan işgalcilerin kayıpları netleştirilememiştir.

Eylemin ardından işgalciler 00:00 – 00:40 saatleri arasında kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Gerillamızın Fermandar Mahsum Korkmaz ruhuyla gerçekleştirdiği devrimci operasyonda toplamda; 8 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış ve 3 mevzi imha edilmiştir. Kürdistan Zafer Gerillası’nın işgalci TC devletine ağır darbeler vurduğu bu başarılı devrimci operasyon halkımızın Ulusal Diriliş Bayramı olan 15 Ağustos Atılımı’nı selamlamak için geçekleştirilmiştir.

2 Ağustos günü 22:30 – 23:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste ve Hirorê köylerinin çevresi ise saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

3 Ağustos günü 06:00 – 06:45 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Çemço alanı ile Rênçbiraxa köyü sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. 3 Ağustos günü 10:00 – 10:30 saatleri arasında Çemço, Sîda ve Werxelê alanları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”