KDP şehit cenazelerini almak isteyen Barış Annelerini engelledi

Barış Anneleri, KDP pususunda şehit düşen gerillaların cenazelerini almak için Güney Kürdistan’daki Pêşxabûr Sınır Kapısı’na hareket etti. KDP, anneleri sınırda engelledi.

Rojava’nın Cizre Bölgesi’nden 26 Barış Annesi, KDP’nin Güney Kürdistan’ın Xelifan bölgesindeki saldırısı sonucu şehit düşen Rojavalı gerillalar Nesrîn Temir (Tolhildan Raman) ve Yusif Îbrahîm’in (Serdem Cûdî) cenazesini almak için  Sêmalka Sınır Kapısı’ndan Pêşxabûr Sınır Kapısı’na doğru harekete geçti.

Ancak anneler sınırda KDP güçleri tarafından engellendi. Barış anneleri sınırı geçmekte ısrarlı olduklarını belirterek, oturma eylemi başlattı.

28 Ağustos’u 29 Ağustos’a bağlayan gece 7 kişilik gerilla grubu Kandil alanından Behdinan bölgesine geçmeye çalışırken Zap Suyu üzerinde KDP güçlerinin saldırısına uğramıştı. HPG, 3 Ekim’de şu açıklamayı yapmıştı: “Gerilla grubumuz Zap Suyu’nu geçerken KDP güçlerinin herhangi bir seslenişi veya uyarı ateşi olmadan direkt dört koldan ağır silahlar ile yoğun bir şekilde ateş altına alınmıştır. Bu saldırı sonucunda 5 yoldaşımızın kesin şehit olduğu, bir yoldaşımızın ise muhtemelen yaralı esir düşmüş olabileceği netleşmiştir. 7 kişilik grupta yer alan Haki yoldaşımız ise bu olayı bizzat gözlemlemiş ve bir süre sonra sağlam bir şekilde olay yerinden ayrılmayı başarmıştır. Sağ kurtulan Haki yoldaşımız güçlerimize ulaşarak, KDP güçleri tarafından gerçekleştiren saldırıyı birçok yönüyle açıklığa kavuşturmuştur.”