Bizi toprağımızdan koparamazlar

Türk devletinin saldırıları altındaki köylerden Cirin ve Serzûrî’nin sakinleri, Türk devletinin hiçbir saldırısının, topraklarından koparmaya yetmeyeceğini söyledi.

Türk devletinin köylerine saldırmasına tepki gösteren halka göre; siviller bilinçli hedef alınarak işgal alanları genişletilmek isteniyor.

Türk devleti, son bir hafta boyunca Kobanê şehir merkezi ile Qeremox, Koltek, Serzûrî, Xanê, Tilêcib, Elişar köylerini; Girê Spî’nin batısında bulunan Ehmediyê, Hiriyê, Cirin, Bîr Ereb, Erîda, Qiz Elî ve Sawan köylerini bombaladı. Bu saldırılar sonucunda Kobanê’ye bağlı Xanê köyünde 80 yaşındaki İbrahim Şerif şehit düştü, 12 sivil de yaralandı. Çok sayıda ev ve arazi zarar gördü.

Cirin ve Serzûrî sakinleri, Türk devletinin saldırılarına tepki gösterdi. Cirin Meclisi’nde çalışan Zozan Xelîl, ANF’ye şunları söyledi: “Türk devleti sürekli olarak sivillerin bulunduğu yerleri bombalıyor. Özellikle halkın yoğun olduğu saatlerde saldırıyor. Halk işinde, bahçesinin içindeyken saldırıyor. Yaralanan ve hayatını kaybedenler oldu. Küçük çocuklar vuruldu. Burada amaç peyderpey Rojava’yı işgal etmektir. Kuzey-Doğu Suriye’de yaşayan tüm halkları hedef alıyor; kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk da tanımıyor.”

Cirin köyünden Ehmed Hecî Dewrêş İsa ise saldırıların kesilmediğini belirterek, “Eğer amacı bizi öldürmekse biz ölüme hazırız ama kendi evlerimizden çıkmayacağız” dedi.

SİVİLLERE BİLEREK SALDIRIYOR

Girê Spî Meclisi Üyesi Xelîl Qewaz da Türk devletinin özellikleri sivilleri, sivil yerleşimleri ve yaşam alanlarını hedef aldığını vurgulayarak, “Kobanê’den Girê Spî köylerine kadar saldırıyor. Katliam yapıyor ama hiçbir devlet de itiraz etmiyor” şeklinde konuştu.

HİÇBİR YERE GİDEMEYİZ

Saldırıda evi darbelenen Xelîl Îsmaîl Îsa ise şunları paylaştı: “Türk devleti bizim köyümüze saldırdı. Evim yıkıldı. Amcamın evi yıkıldı. Yine benim buğday tarlam zarar gördü. Bizi köylerimizden çıkartmak istiyor ama biz nereye gidebiliriz? Hiçbir yere gidemeyiz. Bazen saldırı yoğun olduğunda evlerimizden çıkıyoruz ama tekrar geri dönüyoruz.”