DAİŞ hücrelerine karşı Dêrazor’da yeni hamle

QSD ve İç Güvenlik Güçleri, Dêrazor’un Şihêl ve Hewayîc beldelerinde DAİŞ’in hücre yapılanmalarına karşı ortak hamle başlatıldığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi Dêrazor’da, İç Güvenlik Güçleri’nin de katılımıyla DAİŞ hücrelerine yönelik hamle başlatıldığı belirtildi.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle: “Son dönemde hücrelerini yeniden aktifleştirmeye çalışan DAİŞ, Dêrazor’da saldırılar yapmaya çalıştı. Bölgedeki huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan DAİŞ hücrelerine karşı son dönemde yapılan hamlelerle onlara ağır darbeler vuruldu. Yapılan operasyonlarda çok sayıda terörist yakalanmış, silah ve mühimmatları da ele geçirilmiştir. Eylem yapmaya çalışan çetelerin planları boşa çıkmış ve bunun üzerine bölgede barış içerisinde yaşayan halklar arasına fitne sokmaya başlamıştır.

DAİŞ hücreleri, son günlerde toplumda öne çıkmış şahsiyetleri, bölgenin aşiret liderlerini hedef almakta; işbirlikçilerinin de aracılığıyla Demokratik Suriye Güçleri’ni bu saldırılarda suçlu göstermeye çalışmaktadır. Bununla birlikte gizli hücrelerin üyeleri, güçlerimize ait üs ve merkezleri ele geçirmek için bombalı saldırı ve intihar saldırıları düzenlemektedir. Öte yandan durumdan faydalanmaya çalışan gruplar ve çevreler de bölge halkının kanı üzerinden amaçlarını gerçekleştirmek, mevcut durumu krize sürüklemek ve Özerk Yönetim’e karşı halk içinde kara propaganda yapmak istemektedir.

Bunun üzerine Demokratik Suriye Güçleri olarak İç Güvenlik Güçleri’nin de desteğiyle DAİŞ hücreleri ve durumdan faydalanarak fitne çıkarmaya çalışan gruplara yönelik, Şihêl ve Hewayic bölgelerinde hamle başlattığımızı belirtiyoruz.

Sivillerin selameti ve olaylardan uzak tutulmaları için hücrelere karşı çok sayıda operasyon gerçekleşmiştir.

Bu operasyonlar sonucu birçok terörist ve şüpheli kişi yakalanmış, birçoğu da yaralanmıştır. Bununla birlikte silah ve cephanelerine de el konulmuştur. Operasyonlar, bu açıklamanın yazıldığı anlarda da devam etmektedir.

Ayrıca, DAİŞ hücrelerinin üslerimiz ve merkezlerimize yönelik saldırıları sonucu 2 savaşçımız şehit olmuş, 3 savaşçımız da yaralanmıştır.

Kamuoyuna bir kez daha belirtiyoruz ki güçlerimiz, daha önceki operasyonlarından daha da büyük bir ısrarla DAİŞ hücreleri tamamen bitirecektir.”