Derazor halkından QSD’ye destek yürüyüşü

Derazor halkı Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) bölgede DAİŞ'e dönük düzenlediği başarılı operasyonlara destek vermek ve Türk işgalciliğini protesto etmek amacıyla alanlara çıktı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Türk işgaline karşı ve QSD'nin bölgede DAİŞ'e dönük gerçekleştiği operasyonlara destek amacıyla Derazor'un Hecin bölgesinde bir yürüyüş düzenledi.

"Gençlik ruhu ve halk iradesiyle Türk işgalciliğine karşı mutlaka kazanacağız" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe, Derazor'un doğu bölgelerinde yaşayan gençlerin yanı sıra bölgede bulunan kurum ve kuruluşların üyeleri ile bölge sakinleri katıldı. QSD ve İç Güvenlik Güçleri yürüyüş boyunca yoğun güvenlik önlemleri aldı.

GENÇLERE ÇAĞRI: DEVRİM GERÇEKLİĞİNİ VE KİMLİĞİNİZİ TANIYIN

Eylemde bir açıklama yapan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi şunları belirtti:

"QSD bölgede huzur ve güvenliği sağlamak için operasyonlar düzenliyor. Suriye Devrimci Gençlik Hareketi olarak QSD'yi destekliyoruz. Derazor DAİŞ ve diğer işgalci güçlerden tamamen arındırana kadar QSD operasyonlarını sürdürmelidir. Türk devleti binlerce şehidin direnişleriyle elde edilen kazanımları yok etmek için Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük saldırılarını artırıyor. Suriyeli gençleri devrimin gerçekliği ve genç kimliklerini tanımaya çağırıyoruz. DAİŞ, Suriye rejimi ve işgalci TC tarafından iradesi kırılan gençleri, köle olarak yaşamamak için Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi içerisinde yerini almaya ve görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Suriye Devrimci Gençlik Hareketi olarak geçmiş olduğumuz süreçte ya kazanacağız ya kazanacağız. "

Eylem, "Canımızla ve kanımızla QSD ileyiz”,   “Şehit namirin” (Şehitler ölmez), “Jin jiyan azadî” (Kadın, yaşam, özgürlük), “Özgür yaşamak istiyoruz”, ve  “İşgalci TC bölgeden çıksın" sloganlarıyla son buldu.