Ebdi kanaat önderleri ile bir araya geldi

QSD Genel Komutanı Mezlum Ebdi, Kuzey ve Doğu Suriye Kanaat Önderleri Komitesi ile bir araya geldi. Toplantıda bölgede yaşanan gelişmeler ele alındı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mezlum Ebdi, Kuzey ve Doğu Suriye Kanaat Önderleri Komitesi ile bir araya geldi.

Kanaat Önderleri kurum binasında yapılan toplantıya, kanaat önderleri Hesen Ferhan Ebdulrehman El-Esaf, Fewaz El-Zobai El-Milhim, Fûad İbrahim El-Paşa, Mihemed Adil Ebdulselam, Kerîm El-Ziêter, Samir Cemal Tirkî, Haşim Ehmed El-Deyf, Îbrahîm Elî El-Rendel, Ebdulmecîd Oso, Dr. Sîrob Bago Îzîz, Abdiîn Bedirxan, Îsmaîl Çeto, Mihemed Îso, Hekem Xelo, Hember Hesen ve Dr. Ebdulbaqî Yûsif katıldı.

Toplantıda Ebdi, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine ilişkin uluslararası devletlerle varılan anlaşmalar ve Türk devletinin demografik yapıyı değiştirmeye çalıştığı bölgeleri korumak adına uluslararası devletler ile yaptıkları anlaşmaları değerlendirdi.

Güçlerinin bölgenin çok renkli yapısı, güvenliği ve iç barışını korumaya devam ettiğini belirten Ebdi, bölgenin güvenliğine ilişkin Suriye rejimi ve uluslararası devletler ile vardıkları anlaşmaların içeriğini kamuoyuna anlatmanın görevleri olduğunu kaydetti.

Ebdi, kanaat önderlerinin tehlikeler karşısındaki birlik ve beraberliğine işaret etti.

Kanaat önderleri de bölge halkının QSD’ye olan bağlılıklarını dile getirerek, QSD ile birlikte bölgenin kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade etti. Kanaat önderleri, bölgedeki halk ve inançlar arasındaki birliği hedef alan saldırılara karşı birliği güçlendirme çağrısı yaptı.