Efrînli öğrenciler, işgali protesto etti

Efrînli öğrenciler, Qamîşlo'daki BM temsilciliği önünde işgalin yıl dönümünü protesto etti.

Cizre Bölgesi Efrînli Öğrenciler Meclisi üyeleri, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının 2’nci yıl dönümünü, Qamîşlo’daki Birleşmiş Milletler (BM) önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla protesto etti

‘SALDIRILAR DA DİRENİŞ DE BÜYÜDÜ'

“Kürtlerin payına düşen her zaman direniş, mücadele ve serhıldan olmuştur” denilen açıklamada, Kürt halk düşmanlarının tarih boyunca Geliyê Zîlan, Dêrsim, Enfal ve Halepçe’den Kobanê, Efrîn ve son olarak Serêkaniyê ile Girê Spî’de katliam ve imha saldırıları gerçekleştirdiği kaydedildi.
Bu saldırılara karşılık Kürtlerde direniş kültürünün geliştiğinin vurgulandığı açıklamada, “21. Yüzyılın çetebaşı Erdoğan, kara gün olarak tarihte anılan 20 Ocak 2018 günü Avestaların, Îlanların ve Barînlerin diyarına, zeytin kenti Efrîn’e saldırmıştır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Avesta, Barîn ve Karkerlerin öncülüğünde, 58 gün boyunca tarihi bir direnişin yaşandığı hatırlatılarak, bu direnişin her geçen gün büyüdüğü belirtildi.

SESSİZLİĞE TEPKI

Açıklamanın sonunda ise şu mesajlar verildi: “Efrînli Öğrenciler Meclisi olarak bu kara günü şiddetle kınıyor; sözde insan hakları, kadın hakları ve çocuk haklarını koruyan kurumlara ‘sessizliğinize artık yeter’ diyoruz. Her zaman var olduk, var olacağız. Efrîn’in özgürleşene kadar mücadele edeceğiz.”