Efrînliler demografi değişimine karşı yürüdü

Efrîn ve Şehbalı binlerce kişi, "Demografik değişim, sömürge evlerinin inşası ve mültecilerin geri dönüşü bölge halkına ve tarihine karşı bir suçtur" sloganıyla yürüdü.

Şehba’da binlerce kişi bölgenin demografik yapısının değiştirilmesine karşı , "Demografik değişim, sömürge evlerinin inşası ve mültecilerin geri dönüşü bölge halkına ve tarihine karşı bir suçtur” sloganıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Wehşiye köyü ile Fafin ilçesi arasındaki yolda başlayan yürüyüşe Kürtlerin yanı sıra Arap ve Türkmenler de katıldı.

Eylemciler, “Demografik değişim, sömürge evlerinin inşası ve mültecilerin geri dönüşü bölge halkına ve tarihine karşı suçtur", " Türk komplolarına ve ırkçı sömürge evlerinin inşasına hayır", "Yaşasın demokratik Suriye" ve "Zafer bizim olacak" yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüş, Wehşiye köyündeki Rus üssü önünde son buldu. Açıklamayı yapan Berxwedan Kampı Eşbaşkanı Nayîla Îsa, "Bu sessizlik birçok tehlikeyi de beraberinde getirir. Önümüzdeki günlerde istikrarı ve barışı bozabilir. Devletler kendini savaşın içinde bulabilir" diye konuştu.

Suriye'nin kuzeyinde, özellikle Efrîn’de güvenli bölge oluşturma iddiasıyla kontrol noktaları inşa edilmesinin, Suriye’nin tüm halklarına karşı işlenen başka bir suç olduğuna işaret eden Nayîla Îsa, Türk devletnin, çıkarları için Suriye'yi ve bölgeyi savaş alanına çevirecek radikal güçler için güvenli bir sığınak haline getireceğini ifade etti.

Efrîn ve Şehba'daki mülteciler adına Suriye'nin kuzey bölgelerine yeni saldırı tehdidini kınayan Nayîla Îsa, Türk devletinin işgal saldırılarına son vermesi için Rusya’ya çağrıda bulundu.

Açıklama sonrası bir heyet, Rus generallerle bir araya geldi ve talepler içeren mektuplarını Rusya’ya sundu.

Görüşme sonrası konuşan heyet üyeleri, Rus generallerinin, Efrîn’de  kontrol noktalarının yapımını durduracaklarını ve Rus kuvvetlerinin Türkiye'nin Şehba'ya saldırmasına izin vermeyeceklerini taahhüt ettiğini ifade etti. Rus generalin, mektubu ilgili taraflara teslim edeceğine söz verdiği de belirtildi.