Enternasyonalist Özgürlük Taburu Kırefe'yi andı

Enternasyonalist Özgürlük Taburu, iki yıl önce Rakka kuşatması sırasında hayatını kaybeden Doğan Kırefe (Muzaffer Kandemir) isimli savaşçıyı andı.

Kırefe’nin hayatını kaybetmesinin ikinci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Enternasyonalist Özgürlük Taburu, “Rakka’nın özgürleştirilme hamlesinde Enternasyonalist Özgürlük Taburu içinde yer alan Doğan Kırefe(Muzaffer Kandemir) 2 yıl önce bugün Rakka’yı kuşattığımız günlerde IŞİD çetelerine karşı kahramanca savaşarak ölümsüzleşmiştir” diye hatırlattı.

Açıklamada, “Doğan Kırefe yalnızca Enternasyonalist Özgürlük Taburu’nun bir savaşçısı olarak değil, Karadeniz’in hırçın ve asi ruhunu devrimci karakteri ile birleştiren, bu karakteri işçi sınıfının mücadelesi ile buluşturan bir militan olarak ölümsüzleşmiştir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Türkiye’de eline aldığı devrim ve sosyalizm bayrağını Rojava savunmasına katılarak, katıldığında ise ne kadar geç kaldığını ifade ederek hızlıca devrimci savaşın içinde, halkların özgürleştirilme hamlesinde, IŞİD çetelerinin sonunu getirecek olan mücadelede dalgalandırmıştır.

Enternasyonalist Özgürlük Taburu olarak ‘Kobanê düştü düşecek’ denilen günlerden bugüne, Rojava Devrim’inin örgütlenmesinde, Emperyalist-faşist haydutlar ve işbirlikçi çetelerine karşı dur durak bilmeyen bir mücadelenin içinde yer aldık ve almaya devam ediyoruz.

Bugün AKP-MHP faşizminin hedefi IŞİD çetelerinin yenemediği Rojava devrimidir. Çetelerin yapamadığını kendileri yapmak istemekte, Rojava’yı işgale hazırlanmaktadırlar. Bu faşist işgal hazırlığı mutlaka direniş ile karşılanacak ve IŞİD çetelerinin yaşadığı son onlarında sonu olacaktır.

Enternasyonalist Özgürlük Taburu olarak dünyanın dört bir tarafından gelen özgürlük savaşçıları ile biz bu mücadelede Doğan’lar gibi yer alacağız ve faşizmi yenmek için son savaşçımıza kadar direneceğiz. Tüm dünya enternasyonallerine de çağrımız bu haklı savaşın içinde faşizme karşı Enternasyonal Cephede buluşmaktır. Kaybedecek vaktimiz yok, faşizme geçit vermeyeceğimiz bir zafer vardır. NO PASARAN!”