Eyn İsa'da koronavirüs devriyeleri

Eyn İsa güvenlik birimleri, koronavirüse karşı devriye halinde. Birimler, halkın sağlığı için 24 saat görevde.

Eyn İsa'da Asayiş, Hawari ve Trafik birimleri, koronavirüs nedeniyle şehrin giriş çıkışlarını, çarşısını, sokaklarını denetim altına alarak devriyelerini artırdı. Birimler 24 saat görev başında olduklarını açıkladı.
Asayiş noktalarına Arapça olarak, "Biz sizin için buradayız, sağlığınızı koruyun" ve "Evde kal, sağlığını koru" yazıları asıldı.

'BURASI HASSAS BÖLGE'

Eyn İsa Asayiş Üyesi Müslüm Reşo, "Burası hassas bir bölgedir. Cephe hattıdır. Halkımızın güvenliğine dikkat etmesi gerekir. Biz de bunun için buradayız. Halkımızdan isteğimiz, kimsenin evinden çıkmamasıdır. Bu virüs bitinceye kadar bize yardımcı olsunlar" dedi.

'YAYILMASINI ENGELLEMELİYİZ'

Asayiş üyesi Mıhemet Şeyh Hesen, özerk yönetimin aldığı kararları uyguladıklarını belirterek, "Alınan kararlar çerçevesinde bir teftiş yapılıyor. Eskiden bir görevimiz vardı, şimdi iki olmuş. Halkın güvenliğinden ve sağlığından sorumluyuz. Virüsün yayılmasını engellememiz gerekir. Fazla bir etkisi olmadan önüne geçmemiz gerekir. Halkımız ve kendi güvenliğimiz sağlığımız için buradayız" diye kaydetti.

'HALKIMIZ DIŞARI ÇIKMASIN'

Hawari yönetiminde yer alan Çiyager Hıso da şöyle dedi: "Şehrimizde halkın güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa, bunun için 24 saat hizmette devriyedeyiz. Şimdi de halkımızın üzerinde virüs tehdidi var. Virüsle mücadele etmek için devriyeler gerçekleştiriyoruz. Halkımızı bu virüsten korumak için, bu virüsün önüne geçmek için çalışıyoruz. Halkımız bu konuda duyarlı olsun, dışarı çıkmasın."

'EVİN İÇİNDE DE DİKKAT EDİLMELİ'

Hawari üyesi Hemet ise şunları söyledi: "Bu hastalığın önüne geçmek için çarşı merkezinde, mahallelerde, sokaklarda gece gündüz devriyeler gerçekleştiriyoruz. Halkımızdan isteğimiz, evin içinde de sağlıklarına, güvenliklerine çocukları için, aileleri ve sevdikleri için dikkat etsinler. Biz de bunun için görevdeyiz, halkımızla beraberiz.’’