Garê’de 1 gerilla şehit düştü

HPG, işgalci Türk ordusunun Garê’ye bağlı Bergarê alanındaki Zêvkê köyüne yönelik hava saldırısında Barış Saydan (Andok Oremar) adlı gerillanın şehit düştüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, açıklaması şöyle:

“Garê’de bozguna uğrayan Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na dönük hava operasyonları ve bombardımanlar gerçekleştirerek aldığı tarihi yenilgiyi unutturma arayışındadır. Gerilla karşısında karadan savaşma iradesini yitiren Türk ordusunu bu tür çabalar da kurtaramayacaktır. Tüm bunlar bilinmesine rağmen ancak hava bombardımanları gerçekleştirip özel savaş oyunlarına ve yalanlarına başvuran sömürgeci soykırımcı Türk devleti özel psikolojik savaş yürüterek toplumu ve kamuoyunu aldatmaktadır. Kürdistan Özgürlük Gerillası tarihi direnişiyle Türk devletinin tüm yalanlarını şimdiye kadar boşa çıkardığı gibi bundan sonra da hakikati her daim yetkince temsil ederek gerçekleri halkımızla ve kamuoyu ile paylaşacaktır.

İşgalci Türk ordusunun 4 Nisan günü Medya Savunma Alanları’na dönük gerçekleştirdiği hava saldırıları şu şekildedir:

4 Nisan günü saat 10:50’de Metina bölgesine bağlı Golka alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

4 Nisan günü saat 11:20’de Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

4 Nisan günü 20:00 – 22:00 saatleri arasında Garê bölgesinin Bergarê alanında bulunan Zêvkê köyü arazisi bombalanmıştır. Gerçekleşen bu bombardımanda Andok Oremar yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

YETKİN BİR APOCU BİR MİLİTANDI

Andok yoldaşımız Colemêrg’in yurtsever Gever ilçesinde dünyaya gelmiştir. Kişiliği Gever halkının yurtseverlik kültürü ve serhildan geleneği ile şekillenen Andok yoldaşımız, her daim bir Kürdistan Özgürlük Gerillası olma ve Kürdistan dağlarıyla buluşmanın hayali ile büyümüştür. Aslen Oremarlı olan Andok yoldaşımız Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın Oremar’da destanlar yazan eyleminin etkisinde ve Apocu hareketin Kürdistan’da yarattığı mücadele temelinde daha genç yaşında sömürgeci soykırımcı Türk devletine karşı mücadele etmiş, gençlik eylemlerinde yer almıştır. Büyüyünce sürekli hayalini kurduğu Kürdistan dağlarında gerilla saflarına katılmıştır. Özlü, sade ve içten katılımıyla erkenden gerilla yaşamıyla bütünleşen Andok yoldaşımız, Apocu ideoloji ve felsefede kendisini derinleştirerek yetkin Apocu bir militan olmayı başarmıştır. Tüm çalışma alanlarında başarı dışında hiçbir seçeneği kabul etmeyen Andok yoldaşımız, en son Garê alanında görevi başında iken gerçekleşen bombardımanda şehadete ulaşmıştır.

Garê zaferini yaratarak destanlar yazan şehitlerimizin izinden yürüyerek mücadele bayrağını yükselten Andok yoldaşımızın duruş ve katılımı mücadelemizi aydınlatan bir meşale olacaktır. Garê zafer ruhu ile şehitlerimizin izinden yürüyerek anılarını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz.

Bu temelde başta şehit yoldaşımızın değerli ailesine, Oremar halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”