Hesekê'de çadır eylemi büyüyor: 11 grup katıldı

Hesekê'de İmralı tecridine karşı süren zindan direnişinin sahiplenildiği çadır eylemine 11 grup katıldı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği’nin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı süren zindan direnişini sahiplenmek amacıyla başlattığı çadır eylemi 3. gününde devam ediyor.
Eyleme Til Temir ve Zirgan ilçeleri meclis üyeleri, Devrimci Gençlik Hareketi üyesi, Genç Kadın Birliği üyeleri, Hesekê Kantonu meclis komiteleri üyeleri, öğretmen ve Sağlık Komitesi üyeleri katıldı.
Çadır eyleminde, Til Temir İlçe Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Mehmûd Birêc, Til Temir Devrimci Gençlik Hareketi Yönetim Kurulu üyesi Kemal Mihemed, Zirgan ilçesi Devrimci Gençlik Hareketi Yönetim üyesi konuşma yaptı.

'TECRİT KALKANA KADAR...'

İşgalci Türk devletinin Eyn Îsa, Til Temir, Zirgan başta olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik suçlarına karşı uluslararası sessizliğe tepki gösteren Mehmûd Birêc, “Türkiye hapishanelerindeki siyasi tutsakların direnişini destekliyoruz. Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, Türk devleti ve çetelerinin ihlalleri sonlandırılıncaya kadar  tutsaklara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
İşgalci Türk devletinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirten Birêc, Rusya ve uluslararası devletlerin Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırıları karşısında tepki göstermediğini vurguladı.

'GENÇLER FAŞİZME KARŞI DİRENECEK'

Til Temir Devrimci Gençlik Hareketi Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Mihemed, “Türk devleti Önder Öcalan’ın felsefine göre şekillenen halkların kardeşliği projesini bozmak istiyor.  Bölgedeki gençler, Türk faşizmi ve çetelerinin saldırılarına karşı direnecektir” şeklinde konuştu.
Siyasi tutsakların hapishanelerde başlatmış olduğu  açlık grevi eylemini selamlayan Taha Îsa da, “Yoldaşlarımızın Türkiye ve Bakurê Kurdistan’daki hapishanelerde başlattığı bu büyük direnişi desteklemeye devam edeceğiz” diye belirtti.
Taha Îsa, Türk devletinin Eyn Îsa, Til Temir ve Zirgan ilçelerine yönelik saldırılarının amacının  bölgenin demografik yapısını değiştirmek olduğunu kaydetti.
Şedadê ve Erîşe’deki  Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği de dahil olmak üzere birçok kişinin yarın çadır eylemine katılması bekleniyor.