HPC: Devrimci Halk Savaşı temelinde direneceğiz

Girkê Legê, Çilaxa ve Til Koçer’deki HPC üyeleri ortak açıklama yaparak, Türk devletinin saldırılarına karşı örgütleyecekleri devrimci halk savaşı temelinde direneceklerini vurguladı.

Girkê Legê ilçesine bağlı Azadî Meydanı'nda bir araya gelen Girkê Legê, Çilaxa ve Til Koçer'den onlarca HPC üyesi, ortak bir açıklamayla Türk devletinin bölgeye yönelik saldırı ve tehditlerini kınadı.

Çilaxa’dan HPC üyesi Ali Hesen’in okuduğu açıklamada, "HPC olarak, Efrîn, Girê Spî, Serêkaniyê, ldlib, Bab ve Ezaz'daki en kötü şiddet biçimleri, işkence ve demografik değişim de dahil olmak üzere Türk işgalinin Suriye topraklarına yönelik saldırı ve tehditlerini kınıyoruz.

Cizre bölgesi halkı olarak tüm Kürt, Arap, Süryani, Ermeni ve Asuri bileşenleriyle Özerk Yönetim alanlarında halkların kardeşliği ve bir arada yaşama esasına dayalı demokratik bir sistem kurduk. Bu sisteme yönelik hiçbir saldırıya sessiz kalmayacağız.

Türk işgalinin bir daha topraklarımızı işgal etmesine izin vermeyeceğiz ve direnip devrimci halk savaşını örgütlemeye devam edeceğiz” denildi.