HRE: 21 Mart’ta yaralanan savaşçı Elo şehit düştü

HRE, Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında 21 Mart günü yaralanan Efrîn kod adlı Xalid Elo’nun 31 Mart günü şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) Xalid Elo’nun (Efrîn) 21 Mart’ta yaralandığını ve bütün müdahalelere rağmen, 31 Mart günü şehit düştüğünü duyurdu.

HRE açıklamasında şunları belirtti: “Efrîn yoldaşımız Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında 21 Mart 2020’de yaralanmış, yaralandıktan sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 31 Mart 2020 günü şehit olmuştur.

Efrîn yoldaşımız yurtsever bir ailenin çocuğu olarak Efrîn’de dünyaya gelmiştir. Efrîn’in Türk ordusu ve çeteleri tarafından işgal edilmesi sonrası işgale karşı direnişten etkilenerek saflarımıza katılan Efrîn yoldaş, işgalciliğe karşı büyük bir hırs ve öfke ile mücadele etmiş, son nefesine kadar büyük bir cesaret örneği göstererek direnmiştir. Efrîn yoldaşımız bu direnişte üstlendiği tüm sorumlulukları büyük bir kararlılıkla yerine getirmiştir.

Şehit düşen yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Efrîn

Adı Soyadı: Xalid Elo

Anne Adı: Meryem

Baba Adı: Elî

Doğum Yeri: Efrîn

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması / 31 Mart 2020

Efrîn yoldaşımız şahsında tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor, şehidimizin ailesine ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.”