HRE: 5 çete öldürüldü

Efrin Kurtuluş Güçleri, Türk devletinin 5 çetesinin öldürüldüğünü ve 3 savaşçının şehit düştüğünü açıkladı.

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk devleti çetelerinin 12 ile 13 Haziran’da Efrîn genelinde kapsamlı saldırılar gerçekleştirdiğini açıkladı. Açıklamada, çatışmalarda 5 çetenin öldürüldüğü, 9 çetenin ise yaralandığı belirtilerek, 3 savaşçının da şehit düştüğü duyuruldu.
HRE, Çağın Direnişi’nin ikinci aşamasında 12 ve 13 Haziran günü Efrîn ve Ezaz bölgelerinde işgalcilere karşı kapsamlı bir eylemin yapıldığını belirtti, "Saldırılara kahramanca verilen çatışmada, 5 çete öldürülmüş, 9 çete yaralanmıştır. Bununla beraber 1 araç imha edilirken 1 araç darbelenmiş ve 2 motosiklet darbelenmiştir" dedi.

'3 YOLDAŞIMIZ KAHRAMANCA ŞEHİT OLDU'

Savaşçıların işgalcilere karşılık kahramanca karşılık verildiği belirtilen açıklamanın devamında, “Bu saldırılarda, 3 yoldaşımız Agir Efrîn, Cudî Rustem ve Yilmaz Efrîn son anına kadar kahramanca mücadele ederek şehadete ulaşmıştır.
Açıklamanın sonunda, "Efrîn Kurtuluş Güçleri olarak şehitlerimizin intikamını alacağız. Bütün şehitlerimizi saygıyla anarak şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz” denildi.