HRE, Şera’da şehit düşen savaşçının kimliğini açıkladı

HRE, 9 Ağustos günü işgalci Türk devletinin Şera’ya topçu atışlarıyla yaptığı saldırıda Heqî Qarer (Hesen İso) isimli savaşçının şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Şera ilçesine topçu atışlarıyla yaptığı saldırıda şehit düşen Heqî Qarer (Hesen İso) adlı savaşçının kimliğini kamuoyuyla paylaştı.

“İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarınca 9 Ağustos 2019 tarihinde Efrîn’in Şera ilçesi ve çevresine yönelik top atışlarıyla gerçekleştirmiş olduğu işgal saldırısı sonucunda Heqî Qarer yoldaşımız şehit olmuştur” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Heqî yoldaşımız, Efrîn’in Şera ilçesinde yurtsever bir ailede doğup büyümüştür. Efrîn'in işgal edilmesine yönelik her türlü saldırıya karşı büyük bir kin ve hırsla mücadeleyi esas alarak direnişe katılan Heqî yoldaş, son nefesine kadar büyük bir cesaretle kararlı direniş savaşında yerini almıştır. Geliştirmekte olduğumuz direnişte, üzerine düşen görev ve sorumluluklarını muazzam bir kararlılık ve tutkuyla yerine getirmiştir.

Şehit arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Heqi Qarer

Adı Soyadı: Hesen İso

Ana Adı: Henîfe

Baba Adı: Tel’et

Doğum Yeri: Efrîn | Şera | Metîna köyü

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn | Şera | Mer’enaz köyü | 9 Ağustos 2019

Şehid düşen Heqi yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyor, ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.”