HRE: Efrîn’de 14 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn kent merkezi ve Şêrawa’da düzenledikleri eylemlerde en az 14 işgalcinin öldürüldüğün bildirdi.

HRE, Türk işgali altındaki Efrîn kent merkezi ve Şêrawa’daki eylemlerin 26 ve 27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıklamada “Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen tüm bu eylemler sonucunda en az 14 işgalci Türk askerleri ve kontrolündeki çete üyeleri öldürülürken, çok sayıda Türk askerleri ve çete üyeleri de yaralanmıştır” denildi.

HRE, eylemlerin detaylarını şöyle açıkladı:

“26 Haziran tarihinde Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Basûtê köyü yol güzergahı arasında işgalci Türk askerlerine ait bir konvoya yönelik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen pusu eylemi ve yaşanan ağır çatışmalar sonucunda 1 işgalci Türk askeri öldürülürken, tespit edilen 7 Türk askeride yaralanmıştır.

27 Haziran tarihinde Efrîn’in Şerawa ilçesine bağlı Kebaşîn köyünde işgalci çetelerin konumlandıkları bir tepe ve keşif noktalarına yönelik güçlerimiz tarafından 2 ayrı koldan gerçekleştirilen saldırı eylemi sonucunda en 4 işgalci çete üyeleri öldürülürken, 1 işgalci çete üyesi de yaralanmıştır. Aynı zamanda, tespit edilemeyen belirli bir sayıda Türk askerleri de öldürülmüştür.

Aynı tarihte Şêrawa ilçesine bağlı Kebaşîn köyünde güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemlerden sonra, işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarınca eş-zamanlı köyde operasyon düzenlenirken, güçlerimiz tarafından işgalcilerin operasyon gruplarına yönelik gerçekleştirilen eylem sonucunda 5 işgalci çete üyesi öldürülürken, 2 işgalci çete üyesi de yaralanmıştır. Aynı zamanda Kebaşîn köyünde işgalci çete gruplarına ait bir askeri üsse yönelik düzenlenen eylem sonucunda 3 çete öldürülürken, çok sayıda tespit edilemeyen çete üyeleride yaralanmıştır.

Kebaşîn köyünde güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen bir dizi eylemlerde, 1 savaşçımız hafifçe yaralanmıştır.

27 Haziran tarihinde Efrîn’in kent merkezine bağlı Tirindê mahallesinde işgalci teröristlere bağlı askeri polis noktasına yönelik güçlerimiz tarafından düzenlenen sabotaj eylemi sonucu 1 işgalci çete üyesi öldürülürken, 1 çete üyesi de yaralanmıştır.

Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen tüm bu eylemler sonucunda en az 14 işgalci Türk askerleri ve kontrolündeki çete üyeleri öldürülürken, çok sayıda Türk askerleri ve çete üyeleri de yaralanmıştır.”