HSM: Sergilenen Apocu fedai duruş bizi zafere götürmektedir

HSM Karargah Komutanlığı: PKK’nin Ölümsüz Şehitler Ordusu, kesintisiz bir şekilde süren özgürlük mücadelemizde her gün daha da büyümekte, yaşanan her şehadet, yazılan her kahramanlık destanı ve sergilenen Apocu fedai duruş bizi zafere götürmektedir.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı,  18 Mayıs vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

Partimiz PKK’nin partileşmesine vesile olan, gün be gün büyüten, en kutsal değerlerini oluşturan, bugünkü düzeye getiren ve zafere ulaştıracak olan şehadet gerçeği ve ölümsüz şehitler ordumuzdur. Önder Apo ‘’benim gizli ruhum gibiydi’’ dediği büyük enternasyonal devrimci önderimiz Haki Karer yoldaşın şehadetine bağlılığın gereği olarak partileşerek mücadeleyi büyütme kararlılığı almış ve Şehitler Partisi PKK bu temelde tarih sahnesine çıkmıştır.

Partimiz PKK, Rêber Apo önderliğinde yarım asrı bulan amansız ve nefes nefese mücadelesinde her yılda, yılın her ayında ve neredeyse her ayın her gününde şehitler vererek ölümsüz şehitler ordusunu, yıkılmaz şehitler çizgisini ve Kürdistan halkı için en kutsal değerleri yaratmıştır. PKK, bu temelde bir Şehitler Partisi olmuş, şehitlerin komutası altında mücadele etmeyi görev bilmiş, şehitlerin intikamını alma ve amaçlarını başarma kararlılığıyla tüm görevlerin üzerine yürümüştür.

Haki Karer yoldaşın şehadete ulaştığı 18 Mayıs günü önce Halil Çavgun, sonra Dörtler’in şehadete yürüdüğü bir gün olmuştur. Özgürlük davamız gelişip büyüdükçe, mücadelemiz yükseldikçe tüm aylarda, ancak özelde Mayıs ayında büyük şehadetler yaşanmış, Mayıs ayının her günü yaşanan kahramanlık destanları ile tarihi bir anlama kavuşmuştur. Bu yüzden Mayıs ayı; Şehitler Ayı olarak anılmakta, şehide bağlılığın daha da güçlendiği, şehadet gerçeğinin daha iyi bilince çıkarıldığı, şehitler gerçeği karşısındaki duruşumuzun özeleştirel temelde muhasebe edildiği ve amaçlarımızı gerçekleştirme iddiasının büyütüldüğü bir ay olarak ele alınmaktadır. Fedai şehitler çizgisinin takipçileri ve amaçlarını başarmaya and içmiş ardılları olarak; 44’üncü şehadet yıl dönümünde Haki Karer yoldaş ve Mayıs Ayı Şehitleri şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

PKK’nin Ölümsüz Şehitler Ordusu, kesintisiz bir şekilde süren özgürlük mücadelemizde her gün daha da büyümekte, yaşanan her şehadet, yazılan her kahramanlık destanı ve sergilenen Apocu fedai duruş bizi zafere götürmektedir. 45’inci Şehitler Ayı’nda Amed’den Mêrdîn’e, Metina’dan Avaşîn’e Kürdistan’ın her yerinde yiğitçe direnen, duruşları ve savaşlarıyla şehitler çizgisini en yetkince temsil eden yoldaşlarımızın kahramanca şehadete yürüyüşlerine tanıklık ediyoruz. Özellikle Avaşin’in Mamreşo alanında sömürgeci soykırımcı TC devletinin işgalci Türk ordusunu günlerce durduran, en ağır darbeleri vuran, Zagrosların eteğinde tarihi bir direniş destanı yazarak Serhat Giravî yoldaş komutasında şehadete yürüyen yoldaşlarımız mücadele tarihimize en anlamlı şehadet halkalarından biri olarak geçmiştir. 44 yıldır şehitler çizgisinde yürümekten asla vazgeçmemiş ve vazgeçmeyecek olan şehitlerimizin ardılları olarak 45’inci yılda da kesintisiz bir biçimde mücadelemize devam edeceğiz.

Şehitler Ordusu’nun komutasında ve Şehitler Partisi PKK öncülüğünde savaşan Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak; şehitlerimizin büyük intikam alma hareketini gerçekleştireceğimizi, her daim şehitler çizgisinin takipçisi olacağımızı, Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşümüzü gerçekleştirme yolunda daha emin adımlarla mücadeleyi her gün daha da büyüterek anılarını yaşatma ve zaferle taçlandırma kararlılığımızı belirtiyoruz. Bu temelde bir kez daha şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına layık bir yaşamın savunuculuğundan asla taviz vermeden yaşayacağımızın sözünü yineliyoruz.”