KDP eliyle yitirilen fedailer – VII

Heftanîn’de KDP güçlerince şehit edilen gerilla Dersim’in ablası Lütfiye, ihanet devam ettiği için acılarının da tazeliğini koruduğunu söyledi.

Sadece kardeşi değil, yüzlerce gerillayı şehit eden KDP’nin ihanetinin bedelinin çok ağır olduğunu vurgulayan Lütfiye Elo, Kürt halkının bunu çektiğini ifade etti.

KDP’nin şehit ettiği gerillalardan biri de Efrînli Mihemed Elo. Gerilladaki adıyla Dersim. Efrîn’de 1970’te doğdu. Küçük yaşlarda tanıdığı özgürlük mücadelesine 1990’da katıldı. Bir süre Rojava-Suriye sahasında çalışmalar yürüten Dersim, 1992’de Başûrê Kurdistan’a geçti. KDP’nin 1993’te Heftanîn’deki saldırısında şehit düştü.

Lütfiye Elo, kardeşi Dersim’i ve mücadeleye katılım öyküsünü şöyle anlattı: “Sakin, soğukkanlı bir kişilikti. Yanlış gördü mü uyarır ve doğruya yönlendirirdi. Onun için de örnekti. Herkes tarafından çok sevilirdi. Köy okulunda okuyordu. 6. sınıfa geçtiğinde Halep’e gitti. Liseyi de orada sürdürdü. Okulda arkadaşları ve çevresi tarafından çok seviliyordu. Halep’te liseyi okurken mücadeleyi tanıdı. Büyük heves ve inançla da sürekli özgürlük mücadelesine katılmak istedi. Sonunda ‘Yeter artık devrime katılacağım’ diyerek gerillaya katıldı. Gönülden katıldı, biz de güzelce uğurladık. Anneme bir keresinde, ‘Şehit düşersem ağlamayacaksın. Zılgıt çekeceksin’ dedi. Belki zılgıt çekemedik ama hayallerinin izinden gittik.”

ACISI HALA TAZE

Lütfiye, gerilla Dersim’in şehadet haberini duydukları ana ilişkin şunları söyledi: “Şehadetini duyduğumuz gün çok zor bir gündü. Bir gün de değil, her gün zordu. Acısı halen taze. Ailemizin, Ehraz’ın ilk şehidiydi. Bizim kanımızın da devrim şehitlerinin kanıyla birleşmesinden dolayı onurluyuz. Bugün başımız dik. Onları katledenler nasıl yüzsüzse halen dolaşabiliyor ve Kürt gençlerini katletmeyi sürdürüyor? İşte acımızı taze tutan da bu.” 

İHANETİN BEDELİ AĞIR

Sadece kardeşi değil, yüzlerce gerillayı şehit eden KDP’nin ihanetinin bedelinin çok ağır olduğunu ve Kürt halkının bunu çektiğini belirten Lütfiye Elo, şöyle konuştu: “Bu halkın çocuklarının kanının dökülmesine yeter artık. İhanete yeter artık. Bugüne kadar binlerce devrimci KDP’nin eliyle şehit edildi. KDP’ye ve ihanetine yeter artık. Kendine gelmeli ve halkının, insanlığın çizgisine dönmelidir. KDP’ye had bildirecek bir çözüm bulunmalı.”

Yarın: Xelîl Ebdurrahman, şehit düşürülen kardeşi Nuri’yi anlattı