Kobanê’deki saldırıda 4’ü ağır 8 kişi yaralandı

İşgalci Türk devleti ile Rus askerlerinin ortak konvoyunu protesto eden Kobanêlilere açılan ateş sonucu aralarında iki gazetecinin de olduğu 8 kişi yaralandı.

İşgalci Türk ordusu askerleri ile Rus askeri polisleri, bu Salı günü Maris Mîle (Merc Ismaîl) köyünden Kobanê’nin doğusuna doğru ortak devriye turlarına başladı. Türk işgalcilerin yer aldığı konvoyu topraklarında istemeyen Kobanêliler, zırhlı araçları taşladı.

ANHA'ya göre Kopingarê köyünde Türk askerleri halka ateş açarak, ikisi gazeteci 8 kişiyi yaraladı. Yaralılardan dördünün gerçek mermi isabet etmesi sonucu durumlarının ağır olduğu bildirildi. Hayati tehlikelerinin olup olmadığı öğrenilemedi.

Türk askerleri, devriye haberini takip eden Jin TV ve Ronahi TV'ye ait bir aracı da hedefledi. Saldırıda Jin TV muhabiri Zozan Remedan Berkel yaralanırken, araç kullanılmaz hale geldi.

11 Kasım Pazartesi günü de benzer sahneler yaşanmıştı. Dirbêsiyê’nin batısında devriye turu atan iki güce ait askeri konvoy, halk tarafından tepkiyle karşılanmış, konvoy geçtiği yerlerde taşa tutulmuştu.

8 Kasım Cuma günü de Qamişlo kantonuna bağlı Girkê Legê ve Derik’te devriye gezen Türk-Rus ortak konvoyu yeniden halkın tepkisiyle karşılaşmıştı. Aynı gün halkın tepkisi sırasında Türk güçleri Serxwebûn Ali isimli bir sivili ezerek katletmişti. Saldırı da 5 sivil de yaralanmıştı.

5 Kasım günü 7 Rus askeri aracı ve 7 Türk askeri aracının katıldığı ortak devriye, Kobanê’ye bağlı köylerde taşlanmıştı.