Kobanêliler zafer gününü kutladı-YENİLENDİ

Kobanê’nin özgürleştirilmesi ve Özerk Yönetim’in kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlenen şölende Kobanêliler, zaferin yeni yaşamın inşa edildiği gün olduğunu belirtti.

Kobanêliler 26 Ocak 2015 Kobanê’nin DAİŞ çetelerinin elinden kurtarılmasının 6’ncı ve 27 Ocak 2014 Özerk Yönetim’in ilan edilmesinin 7’nci yıl dönümü kapsamında bir şölen düzenledi.

Şehit Egid alanında gerçekleştirilen şölene halkın yanı sıra Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgelerinden çok sayıda kişi katıldı.

Şölen de konuşan Fırat Bölgesi Özerk Yönetim Eş Başkanı Mihemed Şahin, tüm dünya halkları, Kuzey ve Doğu Suriyelilerin ve şehit ailelerin Kobanê zaferini kutladı. Kobanê zaferinin halkların terör karşısındaki başarısı olduğunu belirten Şahin, “YPJ ve YPG’nin bu zaferi tüm halkların umudu oldu. Özgür iradenin yenilemeyeceği bir kez daha tescillendi” dedi.

Özerk Yönetim İç İşleri Komite Eş Başkanı Eli Heco ise şu ifadeleri kullandı, “Kobanê direnişi ile tüm dünya bu terörizmden kurtuldu. DAİŞ’in yenildiği gün yeni yaşamın inşa edildiği gündür. Şimdi de Türk devletinin saldırılarını boşa çıkarmalıyız. Bizler şehitlerin yolunda ilerleyip direnmeye devam edeceğiz.”

Suriye Gelecek Partisi adına konuşan Zelîxa Ebdi, bölge halkları arasındaki birliği kimsenin yok edemeyeceğini ve ortaya çıkan birlikteliğin işgal edilen bölgeleri özgürleştireceğini vurguladı.

Zelîxa Ebdi Kobanê'nin Suriye'nin toprak bütünlüğü ilanının merkezi, Kuzey ve Doğu Suriye’nin birliğinin yeri olduğunu söyledi. Ayrıca, Suriye Gelecek Partisi’nin Suriye toprağına ve halkların birliğine bağlı olduğunu bu birlikteliği kimsenin ortadan kaldıramayacağını dile getirdi.

Fırat Bölgesi Kongreya Star Koordinasyonu üyesi Hedla Hesen, Kobanê’nin özgürleştirilmesi yıl dönümünü bütün halklara kutladığını kaydetti. Hedla Hesen, YPG ve YPJ savaşçılarının büyük kahramanlığı sayesinde zaferin garantilendiğini ve işgalci Türk ordusu bir kez daha özgürlük isteyen topluma saldırdığını söyledi.

Tabqa Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Mihemed de Kobanê Özerk Yönetimine teşekkür ederek Kobanê direnişinin Suriye genelinde sürdüğünü ifade etti.

Açıklamanın ardından halaylar çekildi.