KODAR Eşbaşkanı: Yüzlerce Rêzan gerilla saflarına katılmalı

“Şehitlerin intikamını almanın yolu, yeni bir atılım ve mücadele adımı atmakla alınabilir” diyen Eşbaşkan Fuad Bêrîtan, Mahabad halkından Rêzan Cavîd’in silahını yerde bırakmamasını istedi.

Komelgeha Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistanê – Doğu Kürdistan Demokratik Özgür Toplumu (KODAR) Eşbaşkanı Fuad Bêrîtan, KODAR Yürütme Konseyi Üyesi Rêzan Cavîd’in şehadetine ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

Şehit Rêzan Cavîd’in annesi başta olmak üzere ailesi ve Doğu Kürdistan halkına başsağlığı dileklerinde bulunan Fuad Bêrîtan, “Açıktır ki özgürlük kolay elde edilmiyor. Halkımız yollardır birlik için mücadele ediyor ve bu uğurda en büyük fedakarlığı sergiliyor” dedi.

Şehadetlerin kendilerine bir görev ve sorumluluk yüklediğini belirtilen açıklama, şöyle devam etti: “Bugün şehitlerin intikamını almanın yolu, yeni bir atılım ve mücadele adımı atmakla alınabilir. Bugün bir kez daha anlaşılıyor ki halkımızın kendisinden başka kimsesi yoktur. Bu nedenle mücadeleyi yükseltme ve başarmak dışında önümüzde hiçbir yol yoktur. Bizler, eksikliklerimizin üzerinde durarak şehitlerimize layık olabiliriz. Şehitleri anlamayan ve şehitler karşısındaki sorumluluğunu yerine getirmeyenlerin yaşama dair herhangi bir anlamları yoktur.

Rêzan Cavîd, Apocu direnişçiliğin ve devrimciliğin en doğru örneğiydi. Tüm yaşamında devrimin değerlerini koruyabiliyordu. Rêzan Cavîdler, yapılması gerekenleri yaptı. Bu temelde herkesin kendi görev ve sorumluluğu yerine getirmesi gerektiği bir süreçten geçiyoruz.

Şehit Rêzan Cavîd ve tüm şehitlerin şehadetlerine verilecek en doğru cevap mücadeleye katılım ve özgürlük mücadelesini yükseltmektir. Doğu Kürdistan ve özellikle Mahabad halkına çağrımız odur ki Şehit Rêzan’ın silahını yerde bırakmasınlar. Yüzlerce Rêzan gerilla saflarına katılmalıdır.”