Kürdistan Liberal Birlik Partisi: Ana çalışmamız Efrîn'i özgürleştirmek

Kürdistan Liberal Birlik Partisi, "Uluslararası kamuoyunu ve insan hakları örgütlerini Efrîn’den çıkması için Türk devleti üzerinde baskı kurmaya çağırıyoruz" dedi. Parti, "Efrîn’i özgürleştirmek ana çalışmalarımızdan biridir." dedi.

Kürdistan Liberal Birlik Partisi, Efrîn işgalinin 3. yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bugün (20 Ocak) Efrîn kantonunun ‘Yeni İhvanlı Osmanlı’ sultanı kararı ile hareket eden işgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilmesinin 3’üncü yıl dönümü. Yüz binlerce Efrînli, göç ettirildi, yerlerine faşist Türk devleti çeteleri yerleştirildi. İşgalciler zeytin ağaçlarını yağmaladı, ağaçları kesti, Efrîn’de özellikle Êzidîlerin kutsal mekanları olan tarihi ve dini yerleri yıktı. Bütün bu uygulamalar, uluslararası kamuoyu, bölge devletleri ve Suriye rejiminin sessizliği karşısında yapıldı" denildi.

'TÜRK DEVLETİNE BASKI KURULMALI'

Efrîn ve Suriye’deki bölgelerin Türk devleti tarafından işgal edilmesinin kınandığı açıklamada, şunlar da ifade edildi:

"İşgalin sonlandırılması, çetelerin çıkarılması ve bölge topraklarının sahibi olan Efrînlilerin topraklarına dönmesi için koşulların sağlanması çağrısı yapıyoruz. Uluslararası kamuoyunu ve insan hakları örgütlerini Efrîn’den çıkması için Türk devleti üzerinde baskı kurmaya çağırıyoruz. Efrîn’in suçlulardan kurtarılmasına önem vereceğimizi belirtmek istiyoruz. Er ya da geç Efrîn özgürleştirilecektir. Suriye’nin işgal edilen tüm bölgelerinin kurtarılması, Suriye’deki tüm halkların üzerine düşen ulusal bir görevdir. Efrîn’i özgürleştirmek bizim ana çalışmalarımızdan biridir.”