Kuzey ve Doğu Suriye’de Newroz ateşleri yakıldı

Kuzey ve Doğu Suriye kentleri ile Halep’te Newroz ateşleri yakıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye’de bu yılki Newroz kutlamaları “Halkların iradesiyle 2022 Newroz’unu Önder Apo’nun Newroz’u yapacağız” şiarıyla yapılıyor.

Qamişlo, Tirbêspiyê, Girkê Legê, Dêrik, Amûdê, Hesekê, Til Temir, Dirbesiyê, Efrîn, Firat Bölgesi, Reqa ve Halep’te Newroz ateşleri yakıldı.

QAMIŞLO

Qamişlo’daki ateşi şehit Zinarîn’in annesi Delal Mihemed, şehit Mazlûm’un annesi Necah Gulo ve şehit Nûr El-Dîn’in annesi Şemsê Xan yaktı.

Newroz ateşinin yakılmasıyla birlikte binlerce kişi Hîmo Meydanı’nda müzik eşliğinde halaya durdu.

Qamişlo’da yaşayan Araplar ve Kürtler geleneksel kıyafetleri ile kutlama alanında dikkat çekti.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê’deki kutlama kentin kuzeydoğusundaki Mizqift Barajı’nda organize edildi. Yüzlerce kişi kutlamada bir araya gelirken, Newroz ateşini şehit Lewend ve şehit Nûbar’ın annesi Heyat Silêman ile şehit Simko, şehit Geylan ve şehit Mihemed’in annesi Zeyneb Murad yaktı.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê’deki kutlamaya da yüzlerce kişi katıldı. Girkê Legê sakinlerinin yanısıra, Çil Axa ve Til Koçer’den de katılımlar oldu.

DÊRIK

Bir diğer Newroz kutlaması Dêrik’in kuzeydoğusundaki Borza Barajı’nda yapıldı. Burada Newroz ateşibi şehit Hevrîn’in annesi Sûad Mistefa, şehit Çekdar’ın annesi Ferha Fetah ve şehit Elî’nin eşi Wensa Çawîş yaktı.

Ayrıca Amûdê’nin Çaxir Bazar köyü, Til Temir’in Qasrekê köyü, Dirbêsiyê’nin Çol Bustan köyü, Şehba Bölgesi’ne bağlı Elawşê köyü, Miştenûr Tepesi ve Reqa’daki Tarım Fakültesi meydanında Newroz kutlamaları organize edildi. Binlerce kişi kutlamalara katıldı.

HALEP

Halep’in Şêxmeqsûd Mahallesi’ndeki Newroz ateşi saat 12:00’da yakıldı.