McGurk’un yerine Jeffrey getirildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararına karşı çıkarak istifa eden Brett McGurk’un görevini James Jeffrey’in üstleneceği duyuruldu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) DAİŞ’e karşı mücadele için kurulan Uluslararası Koalisyon nezdindeki temsilcisi Brett McGurk, 21 Aralık’ta istifa etmişti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, McGurk’un yerine ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in getirildiği bilgisi paylaşıldı. Jeffrey, iki görevi birden yürütecek.

Bakanlık açıklamasında, Donald Trump’ın açıkladığı Suriye’deki Amerikan askerlerinin geri çekilmesi kararını ‘yöneteceği ve koordone edeceği’ de eklendi.

Geri çekilmeye ilişkin bir ‘takvim olmadığının’ vurgulandığı açıklamada, Suriye’de ‘teröristlere karşı boşluk oluşmaması’ için çekilmenin ‘oldukça koordineli’ bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi. Açıklamaya göre, geri çekilme DAİŞ’in yok edilmesi dahil ABD’nin Suriye ve Irak’taki hedeflerine zarar vermeden ve ‘müttefikleri ile partnerleri’ ile koordineli biçimde olacak.