Minbic’teki saldırılarda şehit düşen savaşçılar için tören

Minbic’te çetelerin düzenlediği saldırıda şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçıları Girê Spî ve Minbic’te son yolculuğuna uğurlandı.

Minbic’deki çete saldırılarında şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçıları Salih Xelef ve Xelîl Mehmûd’u, Girê Spî’deki, Şehit Mehmûd Tumê Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Şehitlikte düzenlenen törende, Özsavunma Güçleri komutanlarından Aras Girê Spî ve Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Suzan Bircis birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda şehitlerin mücadelesi sayesinde bölgenin barışa kavuştuğu, halkın dayanışma içinde yaşadığı belirtildi.

Konuşmaların ardından şehitlere ait şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda Şehit Salih ve Şehit Xelîl’in naaşları sloganlar ve zılgıtlarla eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

MINBIC

Çetelerin düzenlediği saldırıda şehit düşen Bab Askeri Meclisi savaşçısı Suhêl Şêxo (Azad) ve Öz Savunma Güçleri savaşçısı Zekur Abdullah Minbic’te düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Şehitlerin cenazelerini Fırat Hastanesi’nden alan kitle, onlarca araçlık konvoyla Minbic Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Saygı duruşunun ve askeri tören ile başlayan cenaze töreninde Bab Askeri Meclisi komutanlarından Yusif El-Arima, Şehit Aileleri Meclisi adına Mehmûd El-İdo, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Toplumsal Çalışmalar Komitesi Eşbaşkanı Faruq El-Maşi ve Minbic Yasama Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Ezab El-Ebûd birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar, şehit ailelerine başsağlığı diledi ve işgal altındaki tüm topraklar özgürleştirilinceye kadar şehitlerin yolunu takip edeceklerini söyledi.

Bab Askeri Meclisi Komutanı Yûsif El-Arima, işgalci Türk devleti kendilerine karşı Bab halkının taleplerini yerine getireceklerini dile getirdi.

Toplumsal Çalışmalar Komitesi Eşbaşkanı Farûq El-Maşî konuşmasında bölgedeki aşiretlere seslenerek demokratik güçlerin yanında yer almalarını ve şehirlerini savunmalarını istedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin cenazeleri sloganlar eşliğinde toprağa verildi.