Minbic ve Serêkaniyê, Türk devletine karşı eylemde

Minbic ve Serêkaniyê sakinleri, Türk devletinin işgalci saldırı ve tehditlerine karşı eylemde.

MİNBİC: Minbic halkı, “Türk İşgalciliğine Hayır!” sloganıyla El-Hezawne Mahallesi'nde nöbet eylemi başlattı.

Nöbet eyleminde Minbic kent sakinlerinin yanı sıra Sivil Meclis’e bağlı kurumların üyeleri ile Minbic Kadın Meclisi temsilcileri de hazır bulundu.

Eylemin düzenlediği çadırda konuşan Minbic Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Xêr Şêxo, halkın Sivil Yönetim’e ve Minbic Askeri Meclisi’ne güveninin tam olduğunu belirterek, Minbiclilerin bölgeye yönelik tehditlere karşı duruşuna dikkat çekti.

Savunma Komitesi Eşbaşkanı Qasim Remo da toplumsal dayanışmanın en üst düzeyde olması gerektiğini ve Minbicli askeri güçler ile siyasi yönetimin bölgeyi savunacak tek güç olduğunu kaydetti.

Minbic Kadın Meclisi yöneticilerinden Hale Hisên ise bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden tüm planları bertaraf edileceğini belirtti. Hisên, “Minbic’deki tüm halklar, Türk işgalciliğinin planlarını boşa çıkarabilir” mesajını verdi.

Nöbet eylemi devam ediyor.

HESEKÊ: Serêkaniyê’de devam eden canlı kalkan eylemi sürüyor.

Qamişlolu gençler, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerine karşı Serêkaniyê’de 14 gündür devam eden düzenlenen canlı kalkan eylemine katıldı.

Eylem çadırına gelen gençler, işgalci Türk devletinin tehditlerine karşı tepkilerini dile getirdi. Burada Qamişlo Kantonu Gençlik Meclisi adına konuşan Seyid Mihemed, “Gün, şehitlerimize ve onurumuza sahip çıkma günüdür. Hepimiz işgal tehditlerine karşı direnişimizi sürdürmeliyiz” dedi.

Eylemde yer alan Suriye Kürtleri Demokratik Birlik Partisi Merkez Komite Üyesi Fethila Hiso da şunları söyledi: “Bugün, halkımızın direnişteki kararlılığını gösteren eylemdeyiz. Sistemimizle dünya modeli oluşturduğumuz için kendi gücümüze güvenmeliyiz. Projelerimize olan inancımız güçlüdür. Projemiz halkların kardeşliği projesidir ve bu kardeşliği kimse bozamayacaktır.”

Eylem çeşitli etkinliklerle sürüyor.