Minbic ve Tabqa’da şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Minbic İç Güvenlik Güçleri Üyesi Şehit Mehmûd Mihemed El Hisên, Minbic Şehitliği’nde, Özsavunma şehidi Mihemed El Hisên de Tabqa şehitliğinde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Görevi başında şehit düşen Minbic İç Güvenlik Güçleri Üyesi Mehmûd Mihemed El Hisên, Minbic Şehitliği’nde toprağa verildi.

Askeri geçit ile başlayan törene yüzlerce kişi katıldı. Törende konuşan İç Güvenlik Güçleri yöneticilerinden Cihan Mistefa, “Şehitler, halkın bu topraklarda güven içinde yaşaması için canını feda etti. Şehitlerin bütün amaçları gerçekleşene kadar direnişimizi sürdüreceğiz” dedi.

Minbic Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Kefaa El Ali, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, şehitlerin yolunda mücadeleyi sürdürme sözü verdi.

Minbic Yürütme Meclisi Eşbaşkan Yardımcısı Nura El Hamid de “Şehitler demokratik bir toplumun inşası için mücadele etti. Bu uğurda canlarını feda ettiler. Kahramanlık efsaneleri yazarak bu topraklarda onurlu bir şekilde yaşamamızı sağladılar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

ŞEHİT MİHEMMED EL HISÊN TABQA’TA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Mihemed El Hisên ise Tabqa’daki Tabqa Şehitliği’nde düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Tabqa Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Foza El Mihemed, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, Mihemed El Hisên şahsında bütün özgürlük şehitlerini andı.

Tabqa Askeri Meclisi komutanlarından Mihemed Xalid, şehit ailelerine şehitlerin izinde mücadele etmeye devam edeceklerinin sözünü verdi.

Tabqa Sivil Yönetimi adına konuşan Asya El Xerbî, “Şehitler kanlarıyla destanlar yazdı. Toprakların özgürleşmesini sağladı” şeklinde konuştu.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed Ereb, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etmesinin ardından, Mihemed El Hisên’in cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.