MSD: Mezarı açılan şehitlerin cenazeleri verilmeli

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Türk devletinin insanlık suçlarına dikkat çekerek, mezarı açılan şehitlerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesini istedi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Türk devleti ve çetelerinin işgali altında olan Efrîn'de bulunan toplu mezara ilgili açıklama yaptı.

MSD, toplu mezarın işgalci Türk devleti ve çetelerin işgal saldırıları sırasında şehit düşen kişilere ait olduğunu belirtti.

 'CENAZELER 71 ŞEHİDE AİT'

MSD, şunları kaydetti:

 “İşgalci güçler anında Demokratik Suriye Güçleri’ni (QSD) suçladı. Onlarca cenaze çıkarıldı. Basın organları cenazelere hakaret edercesine fotoğrafları yayınladı. Saatler sonra Hatay Valiliği toplu mezarın QSD tarafından katledilen kişilere ait olduğunu açıkladı. MSD olarak konuyu en başından beri takip ettiğimizi ve gerçeğin aydınlatılmasına önem verdiğimizi belirtiyor, bu bağlamda olayın netleştirilmesi için ilgili tüm taraflarla temasa geçtiğimizi ifade ediyoruz.
Var olan belgelere göre cenazeler 71 şehide ait. Bunlardan 40 şehidin kimlik bilgileri belli ve 5’i sivil. Ayrıca savaş esnasında var olan koşullardan kaynaklı 31 şehidin kimlik bilgileri netleştirilemedi.
Öncelikle gerçeği hemen dile getiren ve olayları detaylı bir şekilde belgeleyen ilgililere teşekkür ederiz.
Çetelerin Türk ordusuyla iş birliği içinde gerçekleştirdiği katliam sonucu 71 kişinin şehit düşürülmesini, ayrıca, Türk hükümetinin QSD'nin kazanımlarını yok etmek için kullandığı kirli oyunları ve QSD'yi suçlama girişimlerini de kınıyoruz.”