PYD'den Türk devletinin saldırılarına karşı QSD'ye destek çağrısı

PYD, Türk devletinin özel savaş konseptinin gerçekleştirdiği saldırıların boşa düşürülmesi için herkesin QSD’ye destek vermesi çağrısında bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaparak, uluslararası toplumu ve demokratik güçleri Kuzey ve Doğu Suriye halklarına destek vermeye çağırdı.
Açıklamada, “Faşist Türk devletine bağlı karanlık güçler Kuzey ve Doğu Suriye’de planlarını yerine getiremeyince, Türk devleti güçleriyle NATO’nun bütün imkanlarını kullanarak müdahale etti. Cerablus, Ezaz, Bab, Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê’yi işgal ederek uluslararası kanunları ihlal etti. Saldırılardan ahlaki ve insani değerleri çiğneyerek, sivilleri hedef aldı. Sivilleri açlık ve susuzlukla tehdit etti” denildi.

‘TÜRK DEVLETİ ÇIKMAZDA'

İşgalci Türk devletinin Özerk Yönetim’in bölgelerine ve köylerine yönelik saldırılarına dikkat çeken PYD, şunları kaydetti:

“Bu saldırılarla sivilleri korkutmak istiyorlar. Ajanlar aracılığıyla bölgenin önde gelen şahsiyetlerini hedef alarak halklar arasında fitne çıkarmaya çalışıyor. Zirgan, Til Temir, Til Temir Askeri Meclisi İlişkiler Bürosu’na dönük saldırılar ve Qamişlo ile Amûdê arasında bulunan Eli Fero yolu yakınında sivil aracın hedef hedef alınması Türk devletinin içeride ve dışarıda yaşadığı krizden dolayı çıkmaza girdiğini gösteriyor."

Türk devletinin düşmanca ve yanlış politikaları, içerde yaşadığı kriz nedeniyle son günlerini yaşadığını belirten PYD, Türk devletinin sınırsız düşmanlığıyla kurduğu dengeleri korumaya çalıştığını belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye halklarının dayanışmasını güçlendirmesi gerektiğini dile getiren PYD, Türk devletinin özel savaş konseptinin gerçekleştirdiği saldırıların boşa düşürülmesi için herkesin QSD’ye destek vermesi çağrısında bulundu.
Türk faşizmi karşısında yegane yolun direniş olduğunu vurgulayan PYD, “Uluslararası toplum Kuzey ve Doğu Suriye’nin yanında durmalıdır. NATO’da kendi yasalarına uyup Türk devletinin gayri insani saldırılarını durdurmalıdır" dedi.