PYD kongresinde Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için çağrı

PYD kongresindeki konuşmalar da, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için mücadeleyi büyütme mesajı verildi.

PYD’nin 9’uncu kongresi Hesekê’de devam ediyor. Parti eşbaşkanları Enver Müslim ve Eyşe Hiso’nun konuşmalarının ardından, Kuzey ve Doğu Suriye Gaziler Konfederasyonu, Kongra Star ve Kuzey ve Doğu Suriye Şehit Aileleri Meclisi adına konuşmalar yapıldı.

'TÜRK DEVLETİ HEPİMİZİ YOK ETMEK İSTİYOR'

Kuzey ve Doğu Suriyeli binlerce şehit ailesi adına 9’uncu kongreyi selamladıklarını belirten Şehit Aileleri Meclisi üyesi Cewahir Osman, "Bu tartışmaların sürecin hassasiyetine, Kürtlerin ve bölgenin diğer bileşenlerinin karşı karşıya kaldığı zorluklara dayanmasını umut ediyoruz. Bölgedeki bileşenlerin düşmanı birdir, her yöntemle bizi yok etmeye çalışıyor. Sömürge hedeflerine ulaşmak için bizi parçalamak, aramızda nifak tohumları ekmeye çalışıyor" dedi

‘ÖZGÜR BİR TOPLUMUN İNŞA EDİLMELİ'

Cewahir Osman, PYD’nin geçmişte zorlu aşamalardan geçtiğini, yeni sürece de öncülük edebileceğini ve başarıya doğru götürebileceğini belirterek, “Bu şekilde özgür bir toplum inşa etmek için hayatlarını feda etmiş olan şehit çocuklarımızın amaçları gerçekleşmiş olacaktır” dedi.

Cewahir Osman, şöyle devam etti: “Kongrenizin yeni bir hamle olmasını, bütün Suriye’de halkların kardeşliğini ve demokratik ulusu yaratmasını umut ediyoruz. Önderliğin fiziki özgürlüğü sağlanana kadar halkı örgütlemek ve mücadeleyi büyütmek gibi büyük görevlerin sizi beklediğini hatırlatıyoruz.”

'ABDULLAH ÖCALAN'IN FELSEFESİYLE ÖRGÜTLENME ARTIRILMALI'

Gaziler Konfederasyonu adına konuşan konfederasyon üyesi Delîla Kobanê, kongrede halkın hizmetine girecek önemli kararların çıkmasını, Suriye’yi demokrasiye doğru götürmesini ve toplumun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesi temelinde örgütlenmesini umut ettiklerini vurguladı.

Ülkenin içinden geçtiği sürece özellikle işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye ve Medya Savunma Alanları’na dönük saldırılarına dikkat çeken Delîla Kobanê, şunları söyledi: “Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’deki işgali ile Başûrê Kurdistan’a dönük saldırılarını boşa çıkarılması, KDP ihanetine son verilmesi ve Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için ortak çalışmaların yürütülmesi gerekiyor."

Kongra Star Sözcüsü Remziye Mihemed ise kongrenin düzenlenmesini kutlayarak, partinin kazanımların korunması ve toplumun örgütlenmesindeki öncü rolüne dikkat çekti.

Kongre, siyasi partilerin gönderdiği kutlama mesajlarının okunmasıyla devam ediyor.