PYD: Vekilliklerin düşürülmesi yok etme amaçlı

Demokratik Birlik Partisi (PYD), iki HDP’li ve bir CHP’linin vekilliklerinin düşürülmesini kınayarak, “Bu uygulamalar, Kürt halkının sesinin kıstırılması ve ardından yok edilmesini amaçlamaktadır” dedi.

PYD Genel Meclisi, AKP-MHP iktidarının HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesi ve tutuklanmalarını kınadı.

AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana muhalefeti yok etmeye çalıştığını belirten PYD, “Bunun en açık örneği Kürt halkı ve temsilcilerine dönük saldırılardır. Son 5 yıldır sürdürdüğü sistematik saldırılarla bastırma ve yok etmeyi hedeflemektedir. Bu uygulamalar, muhaliflerin katledilmesine kadar varmaktadır” dedi.

PYD, “Bu uygulamalar, Kürt halkının sesinin kıstırılması ve ardından yok edilmesini amaçlamaktadır. Türk devleti, ülke içerisindeki Kürt halkı ve muhalefete yönelik baskıların yanı sıra Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’deki uygulamalarıyla da tüm uluslararası kanunlar ile ahlaki değerleri çiğnemektedir” vurgusunda bulundu.