Qamişlo Askeri Meclisi kuruldu

Qamişlo Askeri Güçleri, Askeri Meclisin kurulduğunu açıkladı.

Qamişlo Askeri Güçleri, Qamişlo’daki Şehit Delil Saruxan Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle Qamişlo Askeri Meclisi ilan etti.

Meclisin ilanına Şehit Aileleri Kurumu üyeleri, Askeri Güçler, Özerk Yönetim Temsilcileri, kanaat önderleri ve halk katıldı.

Qamişlo Askeri Meclisi Eşbaşkanı Piling Qamişlo DAİŞ’in askeri olarak yenilgiye uğratılmasından sonra DAİŞ’le mücadelenin yeni bir aşamasına gelindiğini ve QSD böylesi önemli bir süreçte kendini yeniden örgütleyip daha örgütlü bir döneme girdiğini duyurduklarını belirtti.

Qamişlo Askeri Meclisi olarak kuruluşlarını ilan ettiklerini de kamuoyu ile paylaştıklarını belirtti. Bölge askeri meclislerinin görevlerine de değinen Piling Qamişlo asıl görevlerinin bölgelerini terör unsurlarına karşı korumak ve bölge halkına yardım etmek ve güvenliklerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Qamişlo Kantonu Eşbaşkanı Talat Yunus ise; QSD savaşçılarını başarılar dilediklerini ve halkın kazanımlarını şehitlere ve halka verdikleri söze sahip çıkarak yerine getireceklerine olan inancını belirtti. Bunun yanı sıra demokratik bir Suriye amaçladıklarını söyledi. Böylesi bir gücün ihtiyaç olduğunu ve bölge güvenliğini korumak üzere kurulan meclise başarı dileklerini iletti.