Qamişlo’da açlık grevlerini sahiplenme eylemi sürüyor

Türk devletinin cezaevlerinde siyasi tutsakların tecrit ve hak ihlallerine karşı yürüttüğü açlık grevini sahiplenmek için Qamişlo’da gençler öncülüğündeki çadır eylemi yedinci gününde devam ediyor.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo kentindeki çadır eylemi Birleşmiş Miletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin bürosu önündeki parkta yürütülüyor.

Türk cezaevlerindeki açlık grevleri 27 Kasım’dan bu yana devam ederken, bu grevi sahiplenmek ve tutsakların seslerini duyurmak için Suriye Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde 12 Ocak günü çadır eylemi başlatılmıştı.

“Zindan direnişi ruhuyla mutlaka kazanacağız” şiarıyla kurulan çadır, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve devrim şehitlerinin fotoğrafları ile donatıldı.

Yedinci gün, Girkê Legê ve Çilaxa meclis üyeleri ve kent sakinleri ile Süryani Birlik Partisi üyeleri de eyleme katıldı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Çilaxa üyesi Sirûd Şimer, eylem sırasında yaptığı konuşmada, işgalci Türk devletini kınayarak, Kuzey ve Doğu Suriye halkları olarak Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana kadar, eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

PYD Girkê Legê ilçe üyesi Yildiz Cemo, sonuna kadar zindan direnişi için mücadele edeceklerini söyledi.

Süryani Birlik Partisi adına Nûra Hena yapığı konuşmada “İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye halklarını parçalayarak bölgeyi işgal etmek istiyor. Ancak hedefine ulaşamayacak. Çünkü, bölge halkları ruh ve beden olarak birdirler” ifadelerini kullandı.