Qamişlo'da binler 'Ulusal Birlik' için yürüdü, direnişe çağırdı

Kürt Ulusal Birliği Partileri'nin (PYNK) çağrısı ile Qamişlo'da sokaklara çıkan binlerce kişi Türk işgalciliğine karşı direnişe ve Kürtler arası ulusal birliğe çağırdı.

PYNK, “Kürt Birliği Özgürlüğün ve Saldırıları Kırmanın Teminatıdır” şiarıyla Qamişlo’da bir yürüyüş düzenledi.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte PYNK üyeleri, Kongreya Star üyeleri, sivil toplum kuruluşları, Şehit Aileleri Meclisi ve gerilla anneleri de yer aldı.

“Berxwedan Jiyan e”, “QSD bizi temsil ediyor”, “Direniş ve mücadelemizle ulusal birliğimizi oluşturacağız, Türk işgalini bitireceğiz” yazılı pankartların dikkat çektiği yürüyüşte, PYNK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları ile işgalci Türk devletinin saldırılarında şehit düşenlerin fotoğrafları taşındı.

Yürüyüşün son durağı olan Şehit Delil Saruhan Mezarlığı’nda yapılan mitingde konuşan PYD Eş Başkanı Enver Müslim, “Kuzey ve Doğu Suriye halkları demokratik ve barışçıl mücadelelerini ne kadar büyütürlerse zafere o kadar erken ulaşırlar, işgali o kadar erken bitirirler" dedi.

Müslim, "Türk devleti Kürtler arası diyalogu bozmak için tüm yöntemleri deneyecektir. Hepimiz bunun bilincinde olmalıyız. Çocuklarımızın geleceğini güvence altına almak ve barış içinde bir yaşam armağan etmek için herkesi mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” diye ekledi.