Qamîşlo'da halklar Sefawiyê katliamını kınadı

Qamîşlo'daki halklar, Eyn Îsa’da bir aileye yönelik gerçekleştirilen katliamı protesto etti.

İşgalci Türk devleti, dün Eyn Îsa’da sivil yerleşim yerlerini hedef aldı ve bir aileden baba ve 3 çocuk şehit düştü. Anne ve diğer kız çocuğu ise ağır yaralandı.

Qamişlo Meclisi Eşbaşkanı Silêyman Ebû Bekir tarafından okunan açıklamada, insan hakları kuruluşlarına sessizliklerini bozma çağrısı yapıldı.

Açıklamada, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik askeri ve siyasi saldırılarında başarısız olduğu kaydedildi.

Açıklamada, katliamın ABD ve Rusya olmak üzere bölgede garantör güç konumunda devletlerin, hukuki kuruluşların ve uluslararası toplumun sorumluluğunda gerçekleştirildiği belirtildi.

AMÛDÊ

Amûdê Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Ehmed tarafından okunan açıklama da meclis binası önünde yapıldı.

Açıklamada, yapılan katliamın düşmanlık dışında hiçbir anlam taşımadığı ifade edilerek, Kuzey ve Doğu Suriye halkının değerlerinin görmezden gelindiği belirtildi.

TIRBESPIYÊ

Tirbêspiyê Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Heci Ferhan da Şam hükümeti ve Rusya’nın işgalci Türk devleti ve çetelerinin ortağı olduğuna dikkat çekerek, Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik saldırıların amacının özel savaş politikası olduğunu söyledi.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê Meclisi Üyesi Xalid Osman tarafından okunan açıklamada ise işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu halklarının yanı sıra bölgenin güvenliğini ve istikrarını hedef aldığı vurgusu yapıldı.

Açıklamanın devamında, “İşgalcilerin suçları bizim direnişteki ısrarımızı arttırıyor. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen katliamı kınıyor, uluslararası insan hakları örgütlerine Türk devletinin suçlarını durdurması çağrısı yapıyoruz" denildi.

TIL KOÇER

Til Koçer İlçe Meclisi’nin düzenlediği eyleme Özerk Yönetim’e bağlı meclis ve kurumları da katıldı.

Til Koçer İlçe Meclisi Eşbaşkanı Sade El Xelef tarafından okunan açıklamada, “Kuzey ve Doğu Suriye’deki bütün halklarımız, Eyn Îsa ve Til Temir halkının başarı elde etmesi için destek olmalı" diye belirtildi.

DÊRIK

Dêrik İlçe Meclisi önünde yapılan eyleme onlarca kişinin yanı sıra sivil kurum üyeleri de katıldı.

Dêrik İlçe Meclisi Üyesi Mutî Elî tarafından okunan açıklamada, işgalci Türk devleti ve çetelerinin her gün Kuzey ve Doğu Suriye’deki sivilleri hedef aldığı vurgusu yapıldı. İşgalcilerin Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê’de işlediği suçlara dikkat çekilen açıklamada, Türk devletinin amacının bölgenin güvenliğini yok etmek olduğu vurgusu yapıldı.

Öte yandan işgalcilerin işlediği bu suçlarla bölge halkını göçertmek ve bölgenin demografik yapısını değiştirmek istediği belirtilerek, toprağa ve direnişe olan bağlılığın gerekliliğine dikkat çekildi.

TIL BIRAK

Til Birak İlçe Meclisi de katliamı protesto etti. Til Birak İlçe Meclisi Eşbaşkanı Emîne Xelîf tarafından okunan açıklamada BM, Rusya, Uluslararası Koalisyon, uluslararası hukuk ve insan örgütlerine Türk devletine müdahale etme çağrısı yapıldı.

TIL HEMÎS

Til Hemis İlçe Meclisi Eşbaşkanı Xalid El Ebdullah tarafından okunan açıklamada da işgalci Türk devletinin bölge halkına karşı işlediği suçlar kınandı. Xalid El Ebdullah, uluslararası devletlere işgalcilerin işlediği suçları durdurması ve göçmenlerin topraklarına geri dönüşünün sağlanması çağrısı yaptı.