Qamişlo’da işgal saldırıları ve Deniz Poyraz’ın katledilmesi protesto edildi

Türk devletinin saldırılarına ortak olan KDP’yi ve Deniz Poyraz’ın katledilmesini düzenledikleri bir eylemle protesto eden Qamişlolular, KDP’ye içinde bulunduğu yanlış yoldan dönmesi çağrısında bulundu.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve Deniz Poyraz’ın katledilmesi Qamişlo’da düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Qamişlo’da Xelic Kavşağı’nda toplanan yüzlerce kişi Türk devletinin işgal saldırılarına ortak olan KDP’yi ve Deniz Poyraz’ın katledilmesini kınadı.

Şehitlerin posterlerini taşıyan kitle, üzerinde “Gerilla Kürdistan’ın geleceği ve onurudur” yazılı pankart açtı. Gerilla direnişini selamlayan sloganlar atan halk, Korniş Mahallesi’nde miting düzenledi.

Burada kitleye hitap eden Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) yöneticilerinden Ayid İbrahim, “Bu halkın çocukları Garê’de zafere ulaştığı gibi bugün de Türk devletine karşı Kürdistan dağlarında tarih yazmaya devam ediyor. İstediğini elde edemeyen Türk devleti KDP’yi kullanmaya başladı. Maalesef KDP de bu süreçte Türk devletinin oyuncağı haline geldi. KDP  güçleri Türk devletini korumak için kalkan olmaya başladı. Bu ihanet bugün değil 90’lı yıllardan beri yapılıyor. KDP, Türk devletinin çıkarlarını korumaktan artık vazgeçmelidir” dedi.

Miting sloganlar eşliğinde sona erdi.