Qamişlo halkı Türk devleti ve KDP’yi protesto etti

Rojava’nın Qamişlo kentinde- Türk devletinin işgal saldırıları ile KDP’nin ortaklığı bir yürüyüşle protesto edildi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları ve KDP güçlerinin 26 Temmuz’da bir grup gerillaya saldırmasını protesto etmek amacıyla Qamişlo’da bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe Şehit Aileleri Meclisi, HPC ve HPC-JİN üyeleri de katıldı.

KDP’nin işbirlikçi tutumunun kınandığı eylemde, “Hepimiz Kürdüz”, “Hepimiz PKK’yiz”, “Hepimiz gerillayız” sloganları atıldı.

Yürüyüş sırasında ANF’ye konuşan eylemcilerden Necar anne “Türk devleti Güney Kürdistan halkına ve özgürlük gerillalarına saldırıyor. Efrîn’e Kobanê’ye saldıranlar bugün Konya’da bir aileye saldırdı ve 7 kişiyi vahşice katletti. Niçin katledildiler? Kürt oldukları için katledildiler. Bizler onlar gibi ırkçı değiliz, insanları katletmiyoruz. Adalet ve eşitlik istiyoruz” dedi.

KDP’nin tutumuna tepki gösteren kadın eylemci, şunları iade etti: “Buradan halkımıza sesleniyorum; Türk devleti ile KDP’ye karşı tavrınızı koyun. KDP, Kürt düşmanlarının yanında değil halkının yanında yer almalıdır. Türk devleti tüm Kürt kazanımlarını hedef alıyor. Bugün varlık yokluk savaşı veriliyor. Kürtlere ait mezarlıklara saldırıyorlar, Kürtleri canlı canlı yakıyorlar. Onun için tavrınızı koymalısınız. Şehit aileleri olarak, yurtseverler olarak, Kürt olarak, kadınlar olarak ayakta olup mücadele edeceğiz.

Türk devletinin saldırıları durana, Önderimiz İmralı’dan çıkana kadar ayakta kalacağız. Yeter artık katliamlara. Topraklarımızı kimse bırakmayacağız. Biz kimsenin ülkesini işgal etmemişiz. Hiç kimseyi katletmemişiz. Verdiğimiz mücadele de meşru savunma hakkımızdır. Kendimizi korumaya mecburuz.”