QSD: Kampta cinayetler işleyen 4 DAİŞ çetesi yakalandı

QSD, Hol Kampı'nda cinayetler işleyen 4 DAİŞ çetesinin yakalandığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), resmi sitesinde yayımladığı açıklamada, Hol Kampı’nda Iraklı oldukları öğrenilen 4 DAİŞ çetesinin yakalandığını duyurdu. Bu çetelerin Hol Kampı’nda planlı bir şekilde cinayet işledikleri belirtildi.

TÜRKİYE NUMARALARI İLE İLETİŞİM

QSD açıklaması şöyle:

“Güçlerimiz Hesekê’nin batısındaki Hol Kampı’nda biri kadın 3 sivilin öldürülme olayında yer alan 4 DAİŞ çetesini yakaladı ve bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.
4 çete de Iraklı olup, DAİŞ’in Baxoz’da yenilgiye uğratılması ardından sivillerin arasından sızarak kampa ulaşıp burada örgütlenmişlerdir.

Çetelerin itiraflarına göre, dışarıdaki çetebaşlarından perspektif alarak Türkiye’ye ait telefon numaraları üzerinden kamptaki ölü hücrelerle iletişime geçtiler. Çetebaşlarının perspektiflerinde bu çetelerden kamp sakinlerine teröre teşvik edici dersler vermeleri ve bu perspektifleri yerine getirmeyenleri cezalandırmaları isteniyor.

Çeteler, talimatlarına uymayanlara birçok ceza yöntemi uyguladıklarını, en çok uyguladıkları yöntemin de herkesin önünde öldürme ve kafa kesme olduğunu söyledi.
İç Güvenlik Güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri tarafından gerçekleştirilen son hamle ile çetelerin DAİŞ’li kadınların yardımıyla kamp içinde gerçekleştirmek istediği bir dizi terör saldırısının önüne geçildi.”