QSD: SİHA saldırısında 2 yoldaşımız şehit düştü

QSD, Türk ordusunun Qamîşlo’daki SİHA saldırısında Dijwar Kobanê ve Bawer Ridwan'ın şehit düştüğünü duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin dün Qamîşlo’nun kırsal bölgesine yönelik SİHA saldırısında şehit düşen 2 savaşçının kimliğini açıkladı.

QSD açıklamasında şöyle denildi:

“Teröre ve işgalcilere karşı meşru mücadelemiz kapsamında, güçlerimiz halkını ve topraklarını korumak uğruna tereddütsüz canlarını feda ediyor.
Bugün, işgalci Türk devletinin tehditlerinden ve bölgelerimize yönelik terör saldırılarından korkmayan ve şehit arkadaşlarının yolundan gitme iradesini güçlendiren iki yoldaşımızı uğurluyoruz.  Her iki yoldaşımız dün Qamişlo kırsalında işgalci Türk ordusunun hava saldırısı sonucu şehit düştü.

'HAYATLARINI HALKLARI İÇİN FEDA ETTİLER'

Yoldaşımız Dijwar Kobanê, DAİŞ terörüne karşı savaşta öncülük etti, birçok bölgenin çetelerden temizlenmesi ve kurtarılması operasyonlarına katıldı. Ayrıca işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direndi, hayatının yarısından fazlasını halkını ve bölgeyi korumak için geçirdi. Güzel ahlakına, yoldaşlık ruhuna, devrimin kazanımlarına ve şehitlerin değerlerine bağlılığına şahit olan halkın vicdanında ve kalbinde yerini aldı.

Yoldaşımız Şehit Bawer Ridwan (Çiya Qamişlo), tarihi bir mücadeleye sahip yurtsever bir aile içinde büyümüş, yerel halkı ve toprakları savunmak amacıyla güçlerimize katıldı. Şehîd Bawer, görevi sırasında hiçbir zaman tereddüde düşerek yaşamadı.

İşgalci Türk devletinin suçları ve bölgelerimize yönelik terör saldırıları, mücadelemizi geriletmeyecek, tam tersine işgalcilere ve ajanlara karşı mücadele ısrarımızı büyütecektir.

Bu temelde Şehit Dijwar ve Çiya’nın ailelerine, bütün yoldaşlarımıza ve halkımıza başsağlığı diliyoruz. Düşmanı yenene kadar ve işgal altındaki bölgelerimizi kurtarana kadar yoldaşlarımızın mücadelesini sürdüreceğimizi vurguluyoruz.”