QSD: Türk devletinin amacı bölgenin istikrarını bozmak

Bölgede bulunan uluslararası güçlerin konumunda stratejik bir değişiklik olmadığına değinen QSD, Türkiye’nin bölgenin istikrarını bozmak için yaptığı tehditleri araştırdıklarını belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırı tehditlerine ilişkin açıklama yaptı.

QSD’nin açıklaması şöyle: “Kuzey ve Doğu Suriye’de bulunan garantör güçlerin stratejik konumlarında herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Türk devletinin gündemi ısıtmak ve bölgenin istikrarını bozmak için yaptığı tehditlerin amacı, DAİŞ’i yeniden canlandırmaktır. Güçlerimiz Türk devletinin tehditlerini en ince ayrıntısına kadar araştırmakta ve elde ettiği bilgileri uluslararası garantör güçlerle paylaşmaktadır.”

Erdoğan, bugün yapılan Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamada, NATO üyelik süreci devam eden İsveç ve Finlandiya üzerinden “lojistik” ve “finansman” sağladığı gerekçesiyle Kuzey ve Doğu Suriye’yi işgal tehdidinde bulunmuştu.