Raco’da iki kişi kaçırıldı, halka zulüm ise sürüyor

İşgalci Türk devleti, Efrîn’in Raco ilçesinde iki kişiyi kaçırdı. Çetelerin Cindirêsê ilçesinde işkence ettiği bir çocuk ise hastanede tedavi altına alındı.

Efrîn’in Raco ilçesinde "Askeri Polis" adı altındaki çeteler dün ilçeye bağlı Mamala köyünden Abdin Birim (40) ve Mihemed Omar (45) adlı 2 kişiyi, kanton işgal edilmeden önce nöbet tuttukları iddiasıyla kaçırdı. Kaçırılanlar Raco semtindeki bir çete merkezinde tutuluyor.

Öte yandan Cindirês’li Xalid Ednan (Ado) çocuğu ile ilçeye işgalden sonra yerleştirilen bir ailenin çocuğu arasında kavga çıktı. Bunun üzerine Semerkand adlı Türk devlet çeteleri Kefersefrê köyünde bulunan Ado’nun evine baskın düzenleyerek, ailesinin gözleri önünde çocuğa işkence etti. İşkence edilen çocuk hastaneye kaldırıldı.

Şera semtinde de Sultan Süleyman Şah (Emşat) çetelerinden Mihemed Casim'in (Ebû Emşe), herhangi bir gerekçeye dayanmadan Hesen Rifet adlı gence 2 bin dolar ceza yazdı. Cezayı ödemeyi reddetmesi halinde ise genci işkence edip kaçırmakla tehdit etti.